Rönnberg tar skulden för usla inledningen

En usel inledning av matchen – och Frölundas coach Roger Rönnberg tar på sig skulden.
– Vi tränare måste förbereda killarna bättre, säger han.

ANNONS
|

Det gick undan i Gavlerinken Arena till en början – och Brynäs svepte gång efter gång förbi gästerna från Göteborg.

Fyra frilägen, bara i den första perioden.

– Vi gör några felbedömningar i mittzonen i början av matchen. Vi är lite passiva – och det där är coachernas konto. Vi lyckas inte förbereda spelarna taktiskt. Vi är inte på tårna mentalt – och det får vi lära oss av. Vi får förbereda killarna bättre, säger Roger Rönnberg självkritiskt.

Är det så?

– Ja, definitivt. Vi tränare måste också ha något att göra.

Efter första tio, och tvåmålsunderläge, kom Frölunda in i matchen – och spelade bra ända tills Brynäs plockade målvakten och kvitterade med en dryg minut kvar av ordinarie tid,

ANNONS

– Då spelade vi bra ishockey. Vi får titta på Brynäs mål, med deras styrningar – och se vad vi ska göra bättre i försvarsspelet. Vi hjälper definitivt inte Johan Mattsson i mål, säger Rönnberg.

Trots det spelade keepern riktigt bra och förtroendeingivande.

Han räddade de fyra frilägena i den första perioden – och när det var dags för sudden kom Jesper Boqvist återigen fri. För den tredje gången!

Även då räddade Frölundas nummer ett – och när Chay Genoway skickade pucken till Ryan Lasch gjorde han inget misstag.

3–4 i sudden – två poäng och andra raka segern i SHL.

– Även om vi vinner finns det mycket vi kan lära oss av den här matchen. Men det vi får tar med oss är vändningen – och att vi trots allt vinner en svår bortamatch, säger coach Rönnberg.

Patrik Carlssons förvandling efter äventyret i Finland är en av sakerna som fastnar i minnesbanken. Två mål och ett assist i den här matchen, massor av självförtroende.

– Han har kommit in med en bra erfarenhet och ett stort självförtroende. Han tar plats, tycker jag – och visar att han kan vara en matchvinnare, berömmer Roger Rönnberg.

Och mot Mora IK på lördag, i Tomi Kallios hyllningsmatch, vill Frölundas coach se en helt annan tändning från start i matchen.

ANNONS

– Vi ser fram emot hyllningarna till Tomi! Vi måste förstå, spelare för spelare, att vi spelar för honom den kvällen. All energi till honom – det förtjänar han …

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS