Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rönnberg positiv trots helgens förluster

Det har blivit många drabbningar mellan lagen den här säsongen. På torsdagen möter Frölunda laget de besegrade i CHL-kvartsfinalen för sjätte gången.
– Det är nog det laget vi har känt på mest i år. Vi känner till både styrkor och svagheter hos Leksand, säger Roger Rönnberg.

Efter att ha radat upp segrarna sex matcher i rad har Frölunda kommit att förlora de två senaste mot Färjestad (0–3) och Örebro (3–4). I morgon väntar nästa utmaning när Leksand gästar Scandinavium 19:00 under torsdagskvällen.

Därmed drabbar lagen samman för en sjätte gång den här säsongen. Bland annat slog Frölunda ut Leksand ur CHL i december, efter vinst med 8–5 efter dubbelmötet. Även i SHL är det fördel för göteborgarna som vunnit två matcher och förlorat en.

Den senaste drabbningen lagen emellan utspelade sig för en vecka sedan i Dalarna. Då kvitterade Joel Lundqvist till 4–4, med mindre än en minut kvar av den tredje perioden. Därefter avgjorde Frölunda i förlängningen genom något som först såg ut att var en drömdebut för tjecken Radan Lenc, men som i slutändan tilldelades Ryan Lasch.

– Vi känner ju till dem och har dessutom spelat mot dem i två CHL-matcher. Det är nog det laget vi har känt på mest i år. Vi känner till både styrkor och svagheter hos Leksand, säger Roger Rönnberg.

– De har en fantastisk första kedja och bygger ofta på två lite mer offensiva och två lite mer defensiva kedjor. Vi vet om vad de gör men det är fortfarande en stor utmaning att klara av uppgiften i morgon.

Tätt matchande den senaste tiden

Den senaste tiden har matcherna duggat tätt för Frölunda, som spelade fyra matcher under den föregående veckan. Men trots det tuffa spelschemat imponerades Roger Rönnberg av hur spelarna orkade spela ishockey i söndags, bortsett från att han periodvis efterlyste ett rakare anfallsspel i offensiv zon.

Däremot menar han att det inte finns någon anledning för större taktiska förändringar, trots att de två senaste matcherna slutat i nederlag.

– Det är mer hur vi spelar. Att vi inte får betalt för ett spelövertag och gör några stora misstag som kostar oss matchen. Vi har inte skärpan fullt ut tycker jag. Hade vi tagit betalt för spelövertaget och spelat en rakare och mer effektiv ishockey hade vi gjort ett eller två mål till mot Örebro och då hade vi inte pratat om de här misstagen, säger han.

Ni körde en del powerplay på dagens träning, är det något du tycker har saknats på de senaste matcherna?

– Det är som med allt annat i spelet. Vi kan göra det bättre. Vi tränar alltid powerplay dagen före match oavsett. När vi låg på 50 procent i höstas tränade vi också på powerplay.

Men det är inte bara siffran över effektiviteten i powerplay som förändrats på det senaste. På onsdagen fyllde nämligen Joel Lundqvist 40, trots att han känner sig som 100 år bland sina lagkamrater.

Rönnberg har gratulerat sin lagkapten genom att tipsa om att passa på att njuta i stunden.

– Jag kommer ihåg när jag var 40 år och det känns inte som så längesen. Tiden är underlig, det går jäkligt snabbt ibland, säger han.

Hur ska ni se till att fira honom med en vinst i morgon?

– Det är väl det bästa man kan göra. Se till att vinna den matchen så att han får sin första seger som 40-åring.

Vad kommer bli avgörande för att säkra den vinsten?

– Det är alltid tight mot Leksand. Det gäller att vi behåller skärpan i alla spelformer. De är oerhört duktiga offensivt och har några av de bästa spelarna i ligan som vi behöver stänga ner. Men också att vi skärper till vår offensiv och spelar en rak och hård ishockey, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER: Därför dömdes Frölundas kvittering bort

LÄS MER: Michelle Karvinen uppges klar för Frölunda

LÄS MER: Joel Lundqvist firar 40 – med hemligt innehåll

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.