Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Andreas Hillergren/TT
Bild: Andreas Hillergren/TT

Rönnberg om skadade trion: "Får se vem som vann"

Joel Lundqvist, 37, fortsätter att missa matcher för sitt Frölunda. Mot Oskarshamn saknas kaptenen på nytt efter smällen då han körde in i sargen.
– Vi vill alltid ha med Joel men vi vill också ha honom frisk, säger Roger Rönnberg.

På torsdag är det dags för Frölunda att möta nykomlingen och nästjumbon Oskarshamn. Då kommer laget att få klara sig utan sin lagkapten som fortfarande inte går för fullt efter sin skada då han krockade med sargen.

– Det är samma sak där, säger Roger Rönnberg.

Spelar han mot Oskarshamn?

– Det tror jag icke.

Det gick ju bra utan honom också?

– Vi vill alltid ha med Joel men vi vill också ha honom frisk så det får vända för honom. Vi vill inte att han nöter och blir sämre.

Samtidigt kan Frölunda även tvingas klara sig utan Mats Rosseli Olsen. Norrmannen tappade balansen under onsdagsträningen och dundrade in i sargen. Först var det ett leende mot sina lagkamrater men en stund senare klev han av träningen.

– Han provade att tackla sargen ja ... vi får se hur det gick och vem som vann, säger Roger Rönnberg.

Kvar på skadelistan är fortfarande Karl Stollery. Backen rehabar sin skada mot huvudet – även om Frölunda inte vill konstatera att det är en hjärnskakning.

– Han rehabiliteras som om det vore en hjärnskakning men det är inte konstaterad. Men vi rehabar honom som om det vore det. Han fortsätter att ta steg för den där trappan, säger Roger Rönnberg.

Förra veckan började med att Frölunda vände och vann mot Färjestad med hela 8–2, följdes upp segern mot Leksand med 7–1 och sedan även Linköping där det även där blev seger den gången med 4–1.

– Det betyder vansinnigt mycket tror jag! Vi fortsätter det här identitetsbyggandet om vilka vi är och det betyder oerhört mycket för gruppen. Det gör att det finns en tro i laget och en extra växel som vi vet att vi kan trycka i när det behövs, säger Roger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.