Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rönnberg om kritiken efter JVM: "Har inte gjort analysen"

Ordet "vinnarmentalitet" har använts frekvent efter att Juniorkronorna fått åka hem från JVM tomhänta, något som får Frölundas tränare Roger Rönnberg att reagera. - Vinnare ut i fingerspetsarna!

Juniorkronornas JVM slutade som bekant med ett magplask, efter att ha vunnit samtliga matcher i gruppspelet fick man till slut se sig besegrade i både semifinal och bronsmatch.

Uttåget innebar att de svenska juniorerna inte förlorat en gruppspelsmatch sedan 2006, men ändå "bara" kammat hem ett guld under samma period.

Många experter har ifrågasatt vinnarmentaliteten bland svenska elitidrottare och menar på att den fattas, vilket i sin tur ska lett till att Kanada och Ryssland blev övermäktiga i JVM 2017.

Men Frölundas tränare Roger Rönnberg, som var huvudtränare för juniorkronorna vid JVM-guldet 2012, håller inte med om den analysen.

- Jag har sett den debatten och man antar en sanning att Sverige viker ner sig, men då har man inte gjort analysen ordentligt, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

-Det är så få matcher som avgör och det här är bara en match. Det är viktigt att man gör rätt analys, annars vidtar man fel åtgärder.

Du själv har flera spelare som var med i JVM, ser du bristande vinnarskalle hos dem?

- Absolut inte! De är vinnare ut i fingerspetsarna, så det är en alldeles för lätt sanning att dra.

"Kan inte utgå från att vi ska vinna"

Rönnberg väljer att se glaset som halvfullt i detta läget, för trots att man ännu en gång får åka hem tomhänta från JVM hittar han mycket att glädjas åt.

- Jag vill vända på och se att vi sedan 88:orna har haft chansen att vinna JVM varje år, den chansen hade detta laget med, Rönnberg fortsätter:

- Det gäller bara att vinna rätt matcher och ha marginalerna med sig. Man kan inte utgå från att vi ska vinna varje är, att Sverige är med och tävlar varje år tycker jag är bra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.