Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/13

Rönnberg om heta frågan: "Vi har två bra målvakter"

Roger Rönnberg sitter i en drömsits med både Dan Bakala och Johan Gustafsson som storspelar i kassen för Frölunda. – Vi fortsätter bygga vidare med det recept som vi har haft, säger Rönnberg.

4–0 segern mot Linköping i den första kvartsfinalen i Champions Hockey League under tisdagskvällen var Dan Bakals tredje raka nolla. Kanadensaren har spelat upp sig rejält efter en svajig start på säsongen.
– Han får gärna fortsätta med det. Det är en bra egenskap som målvakt att hålla nollan, säger Rönnberg.

Samtidigt bjuder Johan Gustafsson på storspel i match efter match. Något som gör att Roger Rönnberg står och njuter i båset.
– Vi fortsätter bygga vidare med det recept som vi har haft. Vi har två bra målvakter som sporrar och sparrar varandra till nya framgångar. Till ett slutspel behöver man två målvakter som kan vara heta, säger Rönnberg.

Svårt att välja vem som står?
– Nej. Vi har en plan som bygger på långsiktighet. Våra målvakter ska orka träna hårt mellan matcherna och bägge ska stå. Vi tittar inte kortsiktigt på vem som är bäst nu utan följer en plan där vi vill att båda ska bli bättre.

Hyfsad start på kvartsfinalsmötet, 4-0?
– Det är ett bra läge halvvägs in. Jag tycker att vi kommer ut och sätter ett jättehögt tempo direkt. Vi håller det i tre perioder och våra specialteams är väldigt bra idag. Boxplay är hundraprocentigt och vårt powerplay är effektivt, berömmer Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.