Rönnberg missnöjd trots seger

ANNONS
|

I tisdags tvålades Jokerit till med 4–0. Under fredagen blev segermarginalen densamma när Frölunda på nytt ställdes mot finskt motstånd. Och precis som tidigare i veckan grundlades segern genom ett effektivt powerplay-spel.

Efter en mållös förstaperiod spräckte Robin Frigren nollan i den andra. Därefter följde ett mål i numerärt överläge från John Klingberg följt av en reducering för hemmalaget genom Toni Söderholm. Innan periodvilan satte sedan Robin Frigren sitt andra – också det i powerplay.

– Vi jobbar hårt varje dag för att vårt powerplay ska fungera, det är viktigt vilket visade sig i dag, säger Rönnberg.

I den avslutande perioden utökade Andreas Johnson och Tom Nilsson segermarginalen till 5–1.

ANNONS

– I dag vann vi mycket på grund av att vi var bättre i numerärt överläge, men samtidigt har vi en fantastisk målvakt i Lars Johansson som gör sin första match i Frölunda-tröjan, säger Rönnberg.

Nya i sammanhanget var även 18-åringarna Alexander Wennberg, tidigare i Djurgården, och den från J20-truppen uppflyttade backen Sonny Hertzberg. Den senare stod för framspelningen till ett av Robin Figren två mål i matchen.

– Sonny visar att han är duktig med puck och initiativrik. Det är en kille som kan slåss om speltid framöver. Wennberg gör många bra prestationer, men där måste vi också ha tålamod. Han behöver få tid att lära sig vårt spel.

I nästa omgång väntar tyska ERC Ingolstadt. Till dess kommer Frölunda gnugga fart, meddelar Roger Rönnberg.

– Vi behöver höja tempot i allt vi gör. Vi är redan nu ett lag som kommer att bli jobbiga att möta, men det finns fortfarande saker att förbättra.

ANNONS