Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: ERIK SIMANDER

Rönnberg lugn – trots tre backar borta

Brandon Gormley fanns redan på skadelistan. Efter toppmötet med Rögle kan Frölunda nu lägga till både Theodor Lennström och Karl Stollery – och vips så kan mästarna ha en backkris.
– Fördelen när någon är skadad är att andra kliver fram, säger Roger Rönnberg.

Efter att Chay Genoway drog till KHL och Jonathan Sigalet istället hamnade i Brynäs var det upp till Brandon Gormley att bli den ledande backen i Frölunda. Men kanadensaren har haft stora skadeproblem som började redan under säsongen och sedan har hållit i sig under säsongen.

Den offensivt skicklige 27-åringen har missat fler matcher än han har spelat och är nu återigen skadad på obestämd framtid.

Som om det inte vore nog för Frölunda.

Mot Rögle tvingades både Karl Stollery och Theodor Lennström lämna isen och därmed är backkrisen ett faktum för Frölunda.

– Lennström och Stollery utgick, det stämmer, säger Roger Rönnberg

Vad kan du säga där?

– De undersöks imorgon.

Det måste ändå slita hårt på er att ha tre backar borta?

– Så är det givetvis, det sliter men samtidigt har vi flera backar som spelar vansinnigt bra. Ekbom och Moverare är två giganter. Grönlund och Printz likaså. Det är det som är fördelen när man har någon skadad att andra killar kan kliva fram.

Har du velat få upp istiden på några av dina backar?

– Vi tycker att vi har åtta väldigt bra backar och ett bra kvitto är att vi har många backar som blir bättre om de spelar mer. Det är väldigt bra.

Tidigare under säsongen har Gustav Berglund klivit upp från J20-laget och vikarierat när det har behövts. Skulle Theodor Lennström eller Karl Stollery tvingas kasta in handduken mot Färjestad på tisdag är det Berglund som ligger närmast en plats i laget.

– Så har det varit hittills under säsongen. Vi får prata med juniorcoacherna och höra hur backarna har presterat, säger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.