Roger Rönnberg.
Roger Rönnberg.

Rönnberg: "Klart jag är bekymrad"

Frölunda toppar tabellen – även den för antalet avstängningar. I går kom säsongens fjärde efter Kristoffer Gunnarsson huvudtackling i matchen mot Malmö. - De här kräver diskussioner – på flera plan, betonar Frölundas coach Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Han menar att dels måste SHL på allvar börjar diskutera tacklingar mot huvudet, dels måste hans egen klubb rannsaka de många avstängningarna, fyra stycken á fem matcher på hittills 13 spelade.

- Pratar gör vi ständigt, däremot är det svårt att sätta fingret på vad vi eventuellt gör för fel. Är det systemfel eller är det tillfälligheter? Klart att situationen gör mig bekymrad, säger Roger Rönnberg till GP.

Inget systemfel

Att det skulle vara ett systemfel kan han i princip avfärda.

- Vi hade samma upplägg och spelidé i fjol utan att vi drog på oss den här typen av avstängningar, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

Han egna funderingar handlar bland annat om det höga tempot.

- Det går väldigt fort ute på isen, något inte minst några av våra nya spelare fått erfara. Och eftersom Frölunda tillhör de klubbar som har höst tempo i SHL diskuterar vi givetvis säkerheten, ingen vill att någon ska bli skadad, samtidigt är vissa händelser både svåra att förutse och svåra att förebygga. Men självklart vill vi inte vara ett lag som förknippas med fult spel eller avstängningar, det vinner vi heller inga matcher på, säger han och fortsätter:

- Å andra sidan har vi förstås ingen lust att sänka tempot eftersom vårt sätt att spela ishockey bygger på fart, säger Rönnberg.

Nytt toppmöte

På torsdagskvällen väntar ett nytt toppmöte för serieledande Frölunda.

Borta väntar kometen och tvåan Karlskrona som är två poäng efter Frölunda, med en match mindre spelad.

På frågan om han vid säsongens början trodde på Karlskrona HK som ett topplag svarar Roger Rönnberg:

 Där måste jag vara helt ärlig och säga att det trodde jag inte. Karlskrona har överraskat mig och säkert en stor del av hockeysverige. Framför allt har de gjort det genom att spela bra ishockey, det är inte så att motståndarna spelat dåligt precis säger han, och ger några förklaringar till KHK:s framgångar:

ANNONS

Starkt kollektiv

- De har ett starkt kollektiv där alla jobbar för laget. Vidare har kontinuiteten varit viktig för Karlskrona som under flera år har lyckats behålla en kärntrupp av spelare. Tillsammans med bra ledning och klok coachning ser vi resultatet. Karlskrona blir en svår nöt att knäcka, säger Roger Rönnberg.

Vilka vinner?

De gör det lag som får spela sin hockey och inte behöva anpassa sig efter motståndaren. Karlskrona vill säkert fås oss dra ner på tempot – så då satsar vi på att öka i stället, säger Roger Rönnberg.

ANNONS