Rönnberg: "Jag tvivlade aldrig på grabbarna"

Frölunda är i semifinal av CHL – efter en suddenrysare mot Biel-Bienne. Då hyllas kollektivet.
– Vi visar återigen att vi är bäst – när det gäller. Jag tvivlade aldrig, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Inne i Tissot Arena är det poängkungen Ryan Lasch som tystar laget efter det nervkittlande och smått bragdartade avancemanget till semifinal i Champions Hockey League.

"Vi är en väldigt speciell grupp som har samlats här. Och vi har en fantastisk laganda", säger amerikanen.

Det är just den lagandan som gör att laget aldrig ger upp – och dessutom är som är allra bäst när det gäller mest.

– Jag tvivlade aldrig! Nej, du får aldrig börja tvivla på grabbarna, säger coah Roger Rönnberg – som ändå är ödmjuk i avancemanget.

– Ja, du får inte glömma att de har två skott mot vårt öppna mål! Men i det långa loppet tycker jag givetvis att rätt lag vinner.

ANNONS

Frölunda låg med tre minuter kvar av matcher under med två mål totalt, 6–4 till Biel-Bienne. Då plockade Roger Rönnberg ut målvakten Johan Mattsson – och i spel sex mot fem lyckades Frölunda göra två mål.

Det tog laget till sudden.

– Jag tycker det är kul att Patrik Carlsson får avgöra. Han gör ett gediget jobb, ibland alldeles för mycket i det tysta. "Purre" är en av spelarna som ständigt skämmer bort oss med att vara bäst när det gäller. Han är aldrig dålig.

Svenskmöte väntar

Nu väntar en semifinal mot Luleå i januari – och Roger Rönnberg ser redan fram emot att komma hem till Norrbotten.

– Det är fantastiskt. Det är stort! Vi ska veta att det är med väldigt många bra lag när vi tittar på hur CHL ser ut. Vi ska inte ta det här för givet, bara för att vi haft framgång tidigare. Nu ska vi göra nånting bra av det här framåt. Det här bygger oss, ger oss fart, säger Rönnberg.

Det väntar också ett speluppehåll i SHL fram till den 17 december för Frölunda.

– Vad tror du vi ska göra? Vi ska träna. Nåt firande blir det inte för en semifinal – för vi har inte vunnit nåt alls än. Men det blir en fin middag i kväll, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
ANNONS