Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rönnberg hyllar talangduon: "Oj, oj, oj!"

Lucas Raymond, 17, och Karl Henriksson, 18, har imponerat stort när talangerna fått chansen. Något som sätter press på de mer etablerade spelarena – och ger Roger Rönnberg lite problem.
– Jag vill ha många spelare i form så jag tvingas göra lite konstiga beslut, säger han.

Efter segern mot Brynäs med 8–4 var Roger Rönnberg på ett strålande humör. Att en seger betyder mycket var svårt att argumentera för den här gången.

– Det är för att det är fredag och ingenting annat, säger han och fortsätter:

– Vi gjorde en bra prestation dessutom igår och det var ju kul!

Det enda du inte gillade från din bänk måste varit försvarsspelet?

– Det var några misstag i början där det ser ut som att inte alla spelare mådde bra av ceremonin innan. Det var en del spelare som inte gjorde sitt personbästa första tio ... men i övrigt ser laget väldigt hungrigt ut och hungriga på att vinna.

Roger Rönnberg ligger dock inte på latsidan trots två raka segrar. För mot Malmö blir det återigen skiften i kedjorna.

– Jag är sugen att se "Purre" (Patrik Carlsson), Lasch och Sundström ihop. De har fått spela under matcherna och då gjort det väldigt bra på kort tid. Vi passar på att prova lite nu när vi har chansen, säger han.

Talangen tappar platsen

När Rhett Rakhshani nu är tillbaka och redo för spel så innebär det att Lucas Raymond tappar sin plats i första powerplay.

– Det är givetvis ett svårt beslut, han är duktig men det är Rhett också. Vi pratade länge om det i coachteamet och vi vill tänka långsiktigt i hur vi bygger laget. Det är ofta så för en ung kille att han behöver överbevisa lite. Han gör det fantastiskt bra i både spel fem mot fem och i spel fem mot fyra, säger Roger Rönnberg.

Men du tycker att Rakhshani är bättre i powerplay?

– Det vet jag inte. Det sa jag inte ...

Men du väljer ändå honom?

– Båda två är bra! Hur ska man göra? Tänka kortsiktigt? Långsiktigt? Det är grymt svårt!

"Oj, oj, oj!"

Lucas Raymond är dock inte ensam bland talangerna i Frölunda om att imponera just nu. Även Karl Henriksson som fått flera chanser efter JVM har imponerat stort på Roger Rönnberg.

– Han har varit grym! Oj, oj, oj! Han har gjort jättefina matcher! Han gör så många saker bra när man granskar honom taktiskt. Han spelar tillsammans i kedjan, han jobbar stenhårt och gör andra bättre. Jag är verkligen jätteimponerad av "Kalle".

Det är svårt att peta Raymond och Henriksson nu?

– Ja, lite så är det! Så ska det vara den här delen av året. Jag vill ha många i form så jag gör lite konstiga beslut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.