Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roger Rönnberg.  Bild: FREDRIK KARLSSON
Roger Rönnberg. Bild: FREDRIK KARLSSON

Rönnberg hittade inget positivt alls

Frölunda lämnar Karlstad tomhänt – och coach Roger Rönnberg kunde inte hitta nåt positivt att ta med sig till CHL-kvarten på tisdag.
– Nädu. Då får jag nog leta ett tag – om jag ska hitta nåt i den här matchen, säger han bistert efter 1–4 mot Färjestad.

Det svänger mellan Färjestad och Frölunda i november. 3–6-förlust för FHC i Karlstad under CHL-åttondelen vändes ju till förkrossande 8–2 hemma i Frölundaborg veckan efter – och nu, i det tredje mötet på två veckor, var det återigen Färjestad som stod som vinnare.

4–1 ser enkelt ut på papper, men det var tuffare i verkligheten.

Frölunda hade exempelvis feta chanser, två skott i ramverket – men bägge gångerna så gjorde istället Färjestad mål. Oflyt, marginaler emot – eller?

– Äh, jag tycker också vi är sämre! De har en lite bättre skärpa än oss – och det som styr är just de där två ribbskotten i andra perioden, när de får göra mål på nästa skott. Det känns som om det är där som energin i matchen rinner ifrån oss, analyserar Roger Rönnberg.

Frölundas tränare fick vid de målen se målvakten Niklas Rubin släppa två ganska enkla puckar. Först en sargretur som han inte var med på, därefter ett rätt löst skott från Victor Ejdsell.

– Mm. Det är två såna mål som vi skulle vilja ha tillbaka. Det känns som om det tar styggt på killarna, erkänner Rönnberg.

I den tredje perioden, underläge 1–3, försökte han väcka sitt lag – och gick ner på folk. Både Sebastian Stålberg och junioren Elmer Söderblom fick knappt ett byte.

– Jag försökte vaska om – och hitta nåt liv i några kedjor och några formationer. Vi försökte göra om så vi skulle hitta energi nånstans, säger Rönnberg.

"Sånt är ursäkter!"

Det lyckades inte alls – och i stället kunde Färjestads tjeck Vojtech Mozik skjuta in helt avgörande 4–1 med fem minuter kvar till 60 spelade minuter.

Påverkade det nåt att ni fick sitta i båset i 25 minuter och kolla på Peter Nordströms tröjceremoni?

– Nä, sånt är ursäkter! Det visste vi innan. Det är lika för bägge lagen. Jag tycker det är snyggt att vi sitter där, säger Rönnberg – som redan laddar för CHL-kvarten.

Söndagen är träningsfri, medan måndagen innebär en lättare träning.Och på tisdagskvällen har Anders Olssons Biel-Bienne tagit sig från Schweiz till Frölundaborg.

– Vi har scoutat dem bra, det har vi. Vår videocoach Erik Lignell har gjort jobbet. Jag har inte hunnit gå igenom deras trupp och tittat på dem själv.

Då får ni en ny sån där match där ni måste ha full fokus?

– Ja, absolut. Fast det ville jag ha i dag också, suckar Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.