Rönnberg: "Folk får sluta titta på fotboll"

Frölunda vann matchen – därmed vann Roger Rönnberg coachkampen mot tidigare kollegan Robert Ohlsson. – Det är bara att gratulera Roger och Frölunda. Jag kan bara konstatera att de som helhet var bättre och starkare i den här matchen, säger Ohlsson.

ANNONS
|

Djurgårdscoachen fortsätter:

– När det stod 1-1 efter den andra perioden pratade vi i pausen inför tredje om att vi hade chansen och att vi skulle ta den.

–I stället blev det Frölunda som tog kommandot. Det är inte mycket att orda om. Frölunda var starkast till slut, de vann rättvist den här gången, säger Ohlsson.

I tre år, fram till SM-guldet i våras, jobbade de tillsammans i Frölunda. Därefter blev Ohlsson huvudtränare i Djurgården.

Roger Rönnberg kunde förstås känna med sin tidigare parhäst efter förlusten – man han var förstås nöjd efter tredje raka segern.

ANNONS

– Framför allt är det sättet vi vann på som gläder mig. Jag tycker att killarna krigade och kämpade i samtliga 60 minuter. Den disciplin som delvis saknats tidigare fanns där nu, säger Rönnberg och fortsätter:

– Särskilt kul var det att se hur de unga killarna tog för sig. Vi styrde, ställde och förde där ute. Inte minst var vi åter starka i tredje. Det finns ett lugnt, en tro på att vi är bäst när det gäller. Det här var vår bästa match hittills under säsongen, säger Rönnberg.

Lika nöjd var han inte med publiksiffran.

6 816 personer.

En bra siffra i många hockeylador – men klent för att vara i Scandinavium.

– Folk får sluta att titta på fotboll och att göra andra konstiga saker. Det är i Scandinavium de ska vara, här var en fantastisk stämning, säger han.

ANNONS