Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Rönnberg bytte målvakt – efter order från läktaren

Toppmötet mellan Frölunda och Växjö innehöll inte bara 13 mål. Båda lagen bytte dessutom målvakt i den andra perioden. – Alla ska ju få vara med, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson.

Dan Bakala fick förtroendet av Roger Rönnberg och Viktor Andrén fick samma förtroende fast från Växjö-tränaren Sam Hallam. De två skulle bli utbytta inom loppet av 30 sekunder i den andra perioden.
Vid ställningen 4–4 fick Sam Hallam nog och kallade till sig Viktor Andrén. Istället fick Joacim Eriksson hoppa in och fick även han släppa fyra kassar bakom sig.
– Jag tyckte att Frölunda satte press på kassen och backarna gjorde inte ett tillräckligt bra jobb. De gav inte Viktor utrymmet att spela sitt eget spel. Samtidigt efter fyra mål och halva matchen så var det lite, varför inte göra en förändring, säger Sam Hallam.

Kanadensaren Dan Bakala såg ut att få vara kvar i kassen för Frölunda. Men dryga 30 sekunder efter att Andrén fått lämna valde även Roger Rönnberg att byta in Johan Gustafsson för Frölunda.

Detta efter att han fått order från läktaren.
– Alla ska ju få vara med … nej, men vi fick order uppifrån från vår målvaktstränare. Han är kompetent och tycker han att vi ska byta så byter vi, säger Pär Johansson.

Målvaktstränare i Frölunda är Kristoffer Martin. Han meddelade sitt beslut via mikrofon till Rönnberg nere i båset.
– Jag sa att det var läge. Sedan fattar alltid Roger beslutet. Det var ju för lagets skull och när det stod 4-4 var det fortfarande match. Och det var perfekt när de bytte också.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.