Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: JOHANNA LUNDBERG

Rönnberg blir TV-expert – ska kommentera ishockey-VM

Han är färsk SM-guldtränare för andra gången med Frölunda. Nu kommer svenska folket få mer av Roger Rönnberg. Tillsammans med Växjös coach Sam Hallam blir han expert i SVT:s VM-sändningar.

Det blir inte många dagars vila för Roger Rönnberg efter helgens guldfestande i Göteborg. Redan den 10 maj startar ishockey-VM i Slovakien, där Rönnberg ska agera expert i SVT:s studio. Tillsammans med Sam Hallam ska han ge tittarna insikter i hockeyns hemligheter.

– Det ska bli väldigt roligt. Ishockeyn är väldigt komplex och jag vill vara med och förklara varför det blir som det blir, och skapa en förståelse för hur tränare och ledare arbetar med sina lag, säger Rönnberg till SVT.

LÄS MER: Frölundas guldlag firades på Götaplatsen

En mängd andra kända namn kommer synas i rutan under VM, så som Mikael Renberg, Maria Rooth och Staffan Kronwall. För Roger Rönnberg blir det första uppdraget som expert i TV.

– Tre Kronor lyckas varje år vara med och utmana om guldet och ska vara med och slåss om guldet i år också. Får de till de två sista matcherna i turneringen har de alla chanser att vinna igen.

LÄS MER: GP följde med på Frölundas guldbankett

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.