Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rönnberg: ”Är ruskigt besviken”

Roger Rönnberg förde Frölunda till SM-guld förra året. Den här säsongen blev dock Brynäs övermäktiga. Frölundas tränare var både besviken och sammanbiten efter matchen. ​– Jag är ruskigt besviken, otroligt besviken, säger han.

Frölunda förde spelet och skapade betydligt fler chanser - trots det var det Brynäs som drog det längsta strået i Scandinavium. 

– Grattis till Brynäs. Jag tycker i slutändan att de vinner rättvist, vi kan inte ducka att vi äger mer puck, skjuter mer skott, driver spelet fem mot fem för Brynäs har vunnit de viktigaste kamperna. Något vi verkligen får analysera varför vi inte är effektiva i matcherna.  Skillnaden är effektiviteten. De gör väldigt mycket av lite och vi gör lite av mycket. Special teams vinner de också. Det är där den här serien tippar över till Brynäs, säger Rönnberg till GP.

– Jag är ruskigt besviken, otroligt besviken. Besviken för alla fans som har stöttat oss på det här sättet och drivit upp ett enormt intresse i staden. I slutändan förtjänar vi inte att gå vidare.

"Det smäller direkt"

Det var de små marginalerna som avgjorde i semifinal sju och Brynäs straffade Frölunda redan i matchinledningen efter spel i numerärt överläge.

– Det svåra är att det är en 50/50 som domarna tar. Det smäller direkt i första powerplay.

Brynäs straffade sedan Frölunda med en enorm effektivitet som till slut blev matchavgörande.

– De är kontringsstarka, man vet medan man anfaller att alltid sköta backcheck. Spelar med gemensam tanke att ta pucken rakt mot mål. Vi letar ett pass till och blir förgrymmad och förbryllad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.