Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: DENNIS YLIKANGAS

"Purres" utveckling får Rönnberg att hoppas

Patrik Carlsson har kommit från Finland till Frölunda som en ny spelare. Nu hoppas Roger Rönnberg på ännu en utveckling – för Nicklas Lasu.
– Efter två år kommer han hem som Sidney Crosby.

Den stora stjärnan i Frölunda den här matchen är alltså Patrik "Purre" Carlsson, som är inblandad i det mesta framåt.

– Det är kul att få vara med och bidra! Men det viktigaste är att vi vinner. Det är det vi spelar för. Det spelar inte så jättestor roll vem som producerar mål, säger Carlsson blygsamt.

På två matcher har han gjort tre mål och ett assist – och hyllas av coach Roger Rönnberg.

– Han tar plats och visar att han kan vara en matchvinnare! Det är underbart att han kan lyckas med den delen redan från början ... han vågar avsluta på ett helt annat sätt!

Om du fick den utvecklingen på Patrik Carlsson under ett år i Finland – vad händer då med Nicklas Lasu om ha kommer tillbaka till Frölunda efter två år?

– Lasu kommer att komma hem som Sidney Crosby efter två år, svarar Rönnberg snabbt.

Själv är inte Carlsson helt nöjd med matchen mot Brynäs.

– Vi borde ha varit mer förberedda än vad vi var. Eller, vi var förberedda ... och visste att de skulle komma ut med fart! Det är nåt vi får prata ihop oss om, att bli bättre ... att vi inte blir stillastående på hälarna och är redo när pucken släpps! Sedan får vi tacka "Mattan", som ger oss chansen att vinna. Han görr en helt grym insats i målet.

"Mattan" är alltså Johan Mattsson, nummer ett i Frölundas mål för kvällen.

Och hur känns det rent personligen?

– Det känns bra! Jag spelar med bra killar. Vi känner varandra sedan tidigare och vet var vi har varandra. Jag har kommit tillbaka till något som jag vet grunderna på. Joel och Ryan är oerhört duktiga. Jag och Ryan Lasch spelade större delen av säsongen tillsammans redan i Södertälje.

Du har kommit tillbaka med ett helt annat självförtroende efter tiden i IFK Helsingfors?

– Ja, absolut. Jag försöker utvecklas varje år. Det var lite nytt – och jag har tagit med mig rutin därifrån. Jag hade ett roligt år där. Fick stort förtroende, det var en stor klubb och en fantastisk stad att bo i ... jag tror absolut att det var utvecklande!

På lördag hyllas Tomi Kallio i Scandinavium – och Patrik Carlsson vill se en full arena.

– Jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk. Han var en fantastisk spelare – och är värd varenda en som kommer! Det som är runtom och innan matchen ... det är bara att försöka suga in den atmosfären, njuta av den stunden. Vi får vara glada för hans tid, för han är verkligen värd det!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.