Publikfavoritens känslosamma tack till fansen: "Fick gåshud"

Ryan Lasch, 30, är tillbaka i Frölunda – då hyllar hans fansens välkomnande. – Det var väldigt speciellt, jag fick gåshud, säger han.

ANNONS
|

Publikfavoriten och guldhjälten från 2016 Ryan Lasch gästar 031 Hockey tillsammans med den nye målvakten Johan Mattsson.

Då väljer Lasch att skicka ett stort tack till fansen för deras välkomnande i återkomsten.

– Det var fantastiskt. Fansen välkomnade mig så fint mot Mora och det var speciellt. Jag fick gåshud. Roger (Rönnberg) frågade mig: "Är du okej?". Jag var väl inte nervös men det var väldigt intensivt och känslosamt och jag hade inte förväntat mig ett sådant välkomnande, säger han.

Trots att har flera säsonger på svensk mark bakom sig så är svenskan ingen höjdare hos amerikanen.

ANNONS

– Engelska föredrar jag definitivt, efter det är det finska då min fru är från Finland. Jag gillar hennes matlagning och svarar jag något annat än finska som andraval så blir jag utan mat, säger han med glimten i ögat.

Johan Mattsson som i år ska ta upp kampen med Johan Gustafsson om förstamålvaktsposten i Frölunda berättar öppenhjärtigt om den mentala biten.

– Det är otroligt viktigt. Jag kände att jag hade ganska mycket i "bokhyllan" men det mentala fungerade inte, inte alls. Men jag började jobba med Andy Swärd och då lossnade många bitar både på och utanför isen. Jag hade inte varit här utan honom, säger Mattsson och fortsätter.

– Jag satte otroligt mycket press på mig själv. Visste att jag hade mycket att ge men fickinte ut det och satte ännu mer press på mig. Jag var inte positiv och njöt inte direkt med livet. Nu tar jag det lite mer avslappnat och vågar njuta lika mer.

ANNONS