Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Publiken sviker Frölunda inför ödesmötet

Bara 2 000 biljetter är sålda till den helt avgörande kvartsfinalen mot Leksand i Champions Hockey League.
– Grejen är att få våra fans att förstå att vi spelar vår absolut viktigaste match för säsongen, säger Frölundas coach Roger Rönnberg.

Det var drygt 11 700 supportrar som i lördags tittade på si Scandinavium när dåvarande SHL-ledaren Frölunda HC åkte på duktigt med stryk mot Brynäs.

Men när det är dags för kvartsfinal nummer två i Champions Hockey League är intresset betydligt svalare.

Frölunda HC leder med 5–2 efter första kvarten –s och nu är det sålt 2 000 biljetter till Frölundaborg.

– Vi spelade inte så jävla bra med 11 700 på läktaren, så det behöver inte vara ett likhetstecken med att vi ska spela dåligt bara för att det är 2 000 på läktaren, säger Roger Rönnberg.

Men det är svårt locka folk till Champions Hockey League?

– Ja, det är det. Grejen är att få våra fans att förstå att vi spelar vår absolut viktigaste match för säsongen. Det är en utmaning att få folk och våra fans att värdera CHL precis lika högt som vi gör. För oss är det viktigt i alla fall, säger Frölundas coach Roger Rönnberg.

Frölunda har ju vunnit turneringen vid fyra tillfällen – och i år får vinnaren dessutom tio miljoner kronor till klubbkassan.

– Det är en buckla – framför allt! Vi håller på med det här för att tävla och för att vinna något. Det är som det är och vi kommer att få kämpa på med just den biten, att hitta publikfester oftare i CHL. För de finns ju där. Jag kommer ihåg en final på hemmaplan som var magisk, säger Roger Rönnberg.

Den gången fylldes Scandinavium med 12 044 åskådare – och Frölunda spelade hem mästerskapstiteln mot Red Bull München.

– Det är människor som gör sina val. De 2 000 som kommer hit har förstått att det är rätt så roliga matcher i CHL. Det är dramatik, det är utslagsmatcher – och de vill alltid se sitt lag. Jag tror att vi får fortsätta och utöka vår fansskara långsiktigt. Det tror jag är viktigt, säger Roger Rönnberg.

Frölundaborg tar 6 044 åskådare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.