Domaren Anders Jansson ger Linköpings Samuel Lofquist matchstraff.
Domaren Anders Jansson ger Linköpings Samuel Lofquist matchstraff. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Profilen rasar mot stjärnans domarattack: "Idiotiskt"

Linköpings Sam Lofquist hamnde i dispyt med Malmös Emil Sylvegård. Något som avslutades med att Linköpingspelaren knuffade linjedomaren i frustration. Nu går hockeyprofilen, experten och den tidigare SHL-spelaren Sanny Lindström ut och fördömer Lofquists agerande. "Det är både respektlöst och direkt idiotiskt", skriver Lindström i sin blogg.

ANNONS
|

Ställningen var 3–3 i slutet av den andra perioden mellan Malmö och Linköping i tisdagskvällens SHL-omgång när det hettade till på isen. Linköpingspelaren Sam Lofquist hamnade i tjafs med Malmös Emil Sylvegård där den sistnämnda lyckades reta upp Lofquist rejält.

Linköpingspelaren försökte ta sig till Sylvegård för att leverera några väl valda ord, men hindrades av linjedomaren som i sin tur försökte lugna ned situationen.

Det uppskattades inte av Lofquist som knuffade iväg domaren som också tappade balansen. Han fick matchstraff för knuffen och riskerar även avstängning efter att ha anmälts till SHL:s disciplinnämnd.

Sanny Lindström.
Sanny Lindström. Bild: OLA WESTERBERG

Nu går den tidigare SHL-spelaren och nuvarande hockeyexperten på Cmore och SportExpressen, Sanny Lindström, ut och fördömer Lofquists agerande rejält. I sin blogg hos SportExpressen skriver Lindström följande om händelsen:

ANNONS

"Att vidröra en domare fysiskt är såklart både respektlöst och direkt idiotiskt och något som man aldrig någonsin får acceptera.

Men knuffen är ju inte så hård kanske en del säger.

Det spelar ingen roll.

Du rör inte en domare. Punkt!"

Beslut angående Sam Lofquist förväntas komma under dagen och detsamma gäller Frölundaspelaren Rhett Rahkshani som också anmälts till disciplinnämnden efter sitt matchstraff mot Leksand under tisdagskvällen.

LÄS MER:Beskedet: Frölundastjärnan anmäls efter matchstraffet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS