Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Printz skulle lägga av – vann dubbla guld med Frölunda

David Printz, 39, var på väg att lägga sin karriär på den berömde hyllan.
Från ingenstans kom dock samtalet från Frölunda och veteranen fick sitt sagoslut – men valde ändå att fortsätta.
– Att det blev som det blev är jag otroligt glad och tacksam över, säger han i podden "Fjärde Perioden".

Det var ganska många som höjde på ögonbrynen Frölunda presenterade David Printz som hade fyllt 38 år som ny back in i laget mitt under säsongen. Vad skulle bjässen som fört en ganska anonym tillvaro i bottenlaget, Timrå kunna tillföra i ett lag som gick för guld?

Väldigt mycket skulle det visa sig och frågan är om 39-åringen någonsin varit bättre?

– Jag spelar hela tiden för att bli bättre. Sen finns det ingen som blir bättre för varje vecka, månad och år. Ibland träffar man rätt personer, rätt tränare och är på rätt plats i livet. Då är det lättare att utvecklas och bitarna faller på plats, säger han i podcasten Fjärde Perioden.

"En otrolig känsla"

När det inte gick som han ville i Timrå förra våren och han stundtals var utanför laget i ett bottenlag i ligan var det många tankar om att tacka för sig och lägga karriären på hyllan.

– Jag hade börjat anmäla mig till tränarkurser och börjat tänka på vad jag skulle göra efter karriären. Där och då kändes det som att det inte alls skulle bli det slut jag trodde jag skulle få. Men att det blev som det blev är jag otroligt glad och tacksam över, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte om det här har hänt tidigare ... men det är en otrolig känsla. När jag fick samtalet tackade jag ja direkt. Det blev klart på samma kväll och allt gick så otroligt fort och det var verkligen ett självklart val.

Fick du nypa dig lite i armen?

– Ja, det fick jag! Min agent ringde och sa att indianerna ville ha mig men jag kopplade det inte alls. Jag undrade vilket lag det var han pratade om och tänkte att jag skulle till Slovenien eller något och spela. Sen sa han att det var Frölunda och då blev det väldigt självklart helt plötsligt.

Att vinna SM-guld under våren efter att CHL-titeln bärgats hade lite varit det perfekta slutet på en hans långa karriär. Det tog också lång tid innan det nya kontraktet med Frölunda till slut hade skrivits på.

– Det tog ett tag där ja, det var lite förhandlingar fram och tillbaka. Sen hamnade vi på ett ställe där vi kunde komma överens, säger han.

Det enda kruxet?

Att familjen fortfarande bor kvar i Stockholm.

– Tanken från början var ju att de skulle flytta hit men när det drog ut på tiden blev det lite svårt och mer jobb än vi hade tänkt. Men det blev som det blev och det fungerar bra så vi kör på.

Fakta: Fjärde perioden

Göteborgs-Postens hockeypodcast med fokus på Frölunda HC.

Fjärde perioden finns där poddar finns. Sök på Fjärde perioden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Fjärde perioden på Spotify

Fjärde perioden på Apple Podcasts

Fjärde perioden på Google Podcasts

Fjärde perioden på Acast

Fjärde perioden på GP.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.