Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Podd: Rubin lever drömmen – efter tunga tiden: "Aldrig tvivlat"

Förra året spelade han andrafiol i Luleå och fick kämpa för varje chans till speltid. Nu är han ny publikfavorit i Scandinavium och flytten till Göteborg har stärkt Niklas Rubin – som nu får bo ihop med flickvännen, Pauline Hammarlund, igen.
– Det har underlättat väldigt mycket för oss båda att vi kan bo tillsammans, säger han.

Förra veckan var det Johan Mattsson som gästade "Fjärde Perioden". Den här veckan är det dags för hans konkurrent om förstaspaden i Frölunda, Niklas Rubin. Då blir det en hel del snack om den blytunga säsongen i Luleå och varför det gick som det gick uppe i norr.

– Det gick kanske inte hand i hand med vad jag behövde. Det låste sig lite där, säger han och fortsätter:

– Jag har aldrig tvivlat på att jag kan prestera på den här nivån. Folk utifrån har nog trott att det inte fanns en växel till.

Det blir även snack om när han en gång i tiden, trots uppväxten i Kungsbacka, aldrig fick chansen hos Frölunda som ung.

– Det var väldigt tuff konkurrens då! Jag var nog helt enkelt inte tillräckligt bra, säger han.

Men revansch har han fått. För nu är det som sagt Frölunda som gäller för Niklas Rubin och det är något som 23-åringen knappast ångrar.

– Det är en pojkdröm jag lever varje dag! Det kan inte bli bättre. Det är väldigt speciellt att få vara här. Ibland kan man slänga en tanke på det ute på isen att det är häftigt. Framförallt när det är fullt hus på hemmais. Då kan det rysa lite i kroppen, säger han.

Förutom att han fått chansen hos de regerande mästarna har även livet utanför isen fått sig ett rejält lyft för 23-åringen. Nu är det inte Luleå och Göteborg som gäller för honom och flickvännen, Pauline Hammarlund, som spelar i Göteborg FC.

– Vi har båda varit tydliga att vi ska följa det som är bäst för oss själva. Största delen var att jag verkligen ville hit men det var givetvis en väldigt stor bonus att Pauline bor i Göteborg. Det har underlättat väldigt mycket för båda att vi kan bo tillsammans och ses dagligen. Även med familjen och polarna från barnsben. Det är en jättestor kontrast, säger han.

Fakta: Fjärde Perioden

Göteborgs-Postens hockeypodcast med fokus på Frölunda HC.

Fjärde perioden finns där poddar finns. Sök på Fjärde perioden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Fjärde perioden på Spotify

Fjärde perioden på Apple Podcasts

Fjärde perioden på Google Podcasts

Fjärde perioden på Acast

Fjärde perioden på GP.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.