Platt fall för Frölunda i rivalmötet

Dubbla matchstraff, heta känslor och en skada på Chay Genoway. När krutröken lagt sig i Scandinavium stod Frölunda som förlorare i rivalmötet med Färjestad.

|

Säkrat finalavancemang i CHL i tisdags. Rivalmöte och publikfest mot Färjestad i Scandinavium på torsdagskvällen.

Då var det ett piggt Frölunda som kom ut på isen till en början – men det hela slutade ändå i förlust med 0–3.

Hemmalaget drev matchen till en början och skapade både mest och bäst inledningsvis. Joel Lundqvist fick öppet läge i tidigt skede – men sköt Färjestad-målvakten Adam Werner i magen. En stund senare var det Simon Hjalmarsson som i röran av spelare framför mål var nära att raka in pucken – men marginalerna saknades.

Färjestad då? Karlstad-gänget som har haft förtvivlat svårt på bortaplan hittills under säsongen med bara fyra vinster på 16 försök fokuserade mest på att hålla tätt bakåt och ställa om framåt.

Oscar Steen stack iväg i bra läge, men dundrade pucken långt utanför. Nästa gång var det Joakim Nygård som försökte, men inte heller han tvingade Johan Gustafsson att bjuda på någon allt för märkvärdig parad.

0–0 efter 20 spelade minuter. En period med mycket känslor och tuffa dueller, där hemmalaget vann skotten med 11–7 och var laget som gick hårdast för ett ledningsmål.

Om inledningsakten bjöd på en del småfula knep och tjuvnyp blev det mer av den varan i period två. Färjestad inledde piggast, men hamnade snart i trångmål.

Dubbla matchstraff i andra perioden

Linus Johansson kom snett in i en situation med Chay Genoway. Frölunda-försvararen åkte med huvudet före i sargen, blodvite uppstod och FBK-kaptenen fick matchstraff.

En stund senare var det Jesse Virtanens tur att få lämna isen för den här matchen. Försvaren tacklade Pathrik Westerholm mot halsen, en domarkonferens senare var det tack och hej för finländaren.

Matchstraffen innebar powerplay för hemmalaget i stort sett under halva perioden – en möjlighet de inte alls lyckades utnyttja. De öppna chanserna var lätträknade och Adam Werner höll nollan intakt efter 40 minuter.

Det gjorde inte Johan Gustafsson.

För strax innan den andra perioden lades till handlingarna kom matchens första fullträff. Illari Melart skar in från kanten, skickade iväg ett skott som touchade Filip Westerlund och in i nät.

0–1. Fördel Karlstad inför slutakten.

Färjestad starkast i slutet

Och det dröjde inte särskilt länge i den tredje perioden innan Färjestad utökade ledningen.

Anders Grönlund åkte ut för hakning – FBK tog tillvara på chansen och Gustav Rydahl tryckte in pucken i nät. Vind i seglen för bortalaget. Brant uppförsbacke för Roger Rönnbergs manskap.

Frölunda satsade för att hitta en reducering, men undantaget ett friläge för Max Friberg och en öppen chans för Joel Lundqvist hade de rödklädda svårt att hitta de där riktigt heta möjligheterna.

I stället kunde Oscar Steen lägga in pucken i öppet mål. Tre poäng till Färjestad – och Frölunda har fortsatt inte vunnit hemma i SHL sedan mötet med Luleå den 26 december.