Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Pittsburgh krossade Ottawa – en match från final

De regerande mästarna Pittsburgh utklassade Ottawa med 7–0 i den femte semifinalmatchen och är bara en seger från Stanley Cup-final. Erik Karlsson klev av redan i slutet av period två – men lugnade Ottawas fans efteråt. – Jag hade kunnat spela vidare, men vi ville hushålla med krafterna när matchen redan var avgjord. Det är bara att glömma det här, säger han till nhl.com.

Pittsburgh leder nu med 3–2 i matcher. Carl Hagelin tycker inte att det är tillräckligt för att slappna av.

– Vi har varit med om alla slags situationer tidigare, så ingen inbillar sig att det kommer bli lätt i nästa match. Tvärtom, säger Hagelin till Aftonbladet.

Om Pittsburgh vinner mot Ottawa i mötet natten mot onsdag är laget klart för final.

– Ja, men vårt fokus är bara på matchen i sig. Vi ska försöka åka upp dit och spela så bra vi bara kan, säger Hagelin till tidningen.

"Vi gjorde ett bra jobb"

Sju olika Pittsburgh-spelare fick sätta ett mål var. Redan efter första perioden var ställningen 4–0, och Ottawa lyckades aldrig få in pucken bakom Matt Murray, som murade igen målet för andra gången under sin slutspelkarriär i NHL.

– Vi gjorde ett bra jobb. Till största delen berodde det på att vi hade pucken hela tiden, så vi behövde inte riktigt försvara, säger Murray till nhl.com.

Lagkaptenen Sidney Crosby bidrog med ett mål och en assist i matchen.

– Jag tycker att vi helt enkelt lyckades med våra chanser. Jag tror inte att vi gjorde något annorlunda. Det känns som att vi fick en bra start, säger han

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.