Piken inför svenskmötet: "Är inte mina vänner"

Erik Karlsson har storspelat under slutspelets första omgång. Efter segern mot Boston ställs han och Ottawa Senators nu mot New York Rangers och Henrik Lundqvist. – Vi får återknyta bekantskapen efteråt, säger Karlsson till Aftonbladet.

ANNONS
|

Han brukar kallas för ”världens bästa Karlsson” och under slutspelets första omgång mot Boston har Erik Karlsson visat varför han fått det smeknamnet. Backen har varit lysande och avgörande i match efter match för sitt Ottawa.

En bedrift som blir än mer imponerande med tanke på att han spelat på sprutor efter en puck mot foten i en match mot Philadelphia i mars.

– Jag har haft fruktansvärt ont. Men det går inte att fundera på sånt den här tiden på året och våra läkare här i laget har ändå sett till att det funkat så jag kan åka skridskor som jag vill, säger Erik Karlsson till Aftonbladet.

ANNONS

Under söndagen slog han och Ottawa Senators ut Boston Bruins i Stanley Cup-slutspelet. Efter den bedriften ställs Ottawa och Karlsson mot Rangers och Henrik Lundqvist. Ett kompismöte för Karlsson som även är nära vän med Mika Zibanejad i Rangers.

– Men just nu är de inte mina vänner. Vi får återknyta bekantskapen efteråt, när vi förhoppningsvis slagit ut dem, säger han.

– Det ska bli kul,jag känner dem väl. Vi vet alla hur bra ”Henke” är, ser han puckarna släpper han inte in dem, så vi har mycket att jobba med där. Och vi får se, jag tränar som sagt med honom på somrarna och har kanske några tricks att ta fram.

ANNONS