Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Philadelphia Flyers James van Riemsdyk i duell om pucken med Minnesota Wilds Nino Niederreiter och Ryan Donato, till höger. Bild: Stacy Bengs
Philadelphia Flyers James van Riemsdyk i duell om pucken med Minnesota Wilds Nino Niederreiter och Ryan Donato, till höger. Bild: Stacy Bengs

Philadelphia spelade för Oskar Lindblom

Under hashtaggen #OskarStrong, för att hedra Oskar Lindblom, har Philadelphia spelat sin första match i NHL efter svenskens cancerbesked. I omklädningsrummet hängde Lindbloms tröja på sin vanliga plats.
– Han är fortfarande en i laget, sade Flyers forward Sean Couturier, enligt nhl.com.

Bilden från bortalaget Philadelphias omklädningsrum i Minnesotas arena Xcel Energy Center lades ut på Flyers officiella Twitterkonto inför lördagens match med texten "Vi kämpar som en familj" och hashtaggen #OskarStrong.

"Vi älskar Oskar Lindblom. Han är en stark kille och vi backar honom. Just nu vill vi bara vinna hockeymatcher för Oskar. Vi vet att han skulle vilja det. Det här sätter saker i perspektiv", sade Philadelphias rutinerade forward Claude Giroux i en kommentar inför matchen på klubbens Twitterkonto.

Och matchen mot Minnesota började bra för Philadelphia. James van Riemsdyk gav bortalaget ledningen på matchens första skott. Men sedan var det Minnesota för hela slanten i matchen.

Laget har också många skadade spelare, och förlorade mot Minnesota med 1–4.

"Tack till Minnesota Wild och hockeysamfundet för stöd och uppmuntran", twittrade Philadelphia medan mötet pågick. "Tillsammans så är vi alla #OskarStrong".

Efter matchen sade Philadelphias ende målskytt, James van Riemsdyk, att laget kommer att stötta Oskar Lindblom genom det som nu väntar.

– Det här är mycket större än hockey. Det här handlar om någons liv. Vi finns här för att stötta honom genom hela den här processen. Han är en viktig del av vår grupp, han kommer att fortsätta att vara det och vi vill att han känner sig delaktig, sade van Riemsdyk till nhl.com.

I fredags kom beskedet att den 23-årige forwarden Oskar Lindblom från Gävle fått diagnosen Ewings sarkom, en typ av skelettcancer som oftast drabbar barn och unga.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.