Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Peterson tillbaka – kvitt sina ljumskproblem

Jacob Peterson, 20, spelade finalen i Champions Hockey League men saknades mot Linköping direkt efteråt. Nu lämnar dock talangen glädjande besked för Frölunda – han är redo för spel igen.
– Det är alltid jobbigt att sitta på läktaren, säger han.

Jacob Peterson har haft problem med en ljumske fram och tillbaka under vintern och saknats ute på isen för Frölunda. När laget var nere i Tjeckien och vann Champions Hockey League-finalen var han tillbaka ute på isen.

Men under tisdagskvällen mot Linköping blev det läktarplats igen.

– Det var lite säkerhetstänk där. Vi testade innan och sen tränade jag för fullt istället men det känns bra nu, säger han.

Kroppen känns bra?

– Ja, den känns bra. Den har fått vila och är fräsch och jag är väldigt sugen på att få spela igen. Jag känner mig bra och stark och det känns positivt.

Känner du att du har mycket att ta igen nu?

– Nja ... inte som det känns på träningen nu. Jag har ändå varit på is lite och hållit igång mina händer och annat. Men jag måste in i matchform men det går ganska snabbt.

Hur snabbt då?

– Det tar nog inte ens en hel match för mig ... jag kommer in i det ganska snabbt!

Från sin plats på läktaren bredvid skadade lagkamraterna, Theodor Lennström och Rhett Rakhshani fick han se Frölunda stå för en riktig plattmatch mot Linköping.

– Det är alltid jobbigt att sitta på läktaren. Du vill alltid spela och göra skillnad därute på isen. Sen kanske det är nyttigt att se spelet från ett annat perspektiv men det är alltid värre att sitta där när vi förlorar. Det blir ännu surare när vi torskar, säger Peterson och fortsätter:

– Men nu känns det bra för min del. Jag har längtat efter att vara tillbaka.

Och nu slipper du läktaren?

– Haha! Exakt!

På skadelistan har Frölunda dock kvar Rhett Rakhshani som har problem med en ljumske även han samt Theodor Lennström som opererat en tumme. Dessutom saknades Patrik Carlsson på nytt på grund av sjukdom som även han är ett osäkert kort inför mötet med Örebro.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.