Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Persson redo för fajt: "Om han skvätter snö så..."

Den tuffe backen är ganska segerviss inför bortamötet med Luleå. Frölunda åker under fredagen upp till Luleå för att sno med sig en seger hem till Göteborg. Nyckeln? – Att vi är ett mycket bättre hockeylag, säger Christoffer Persson.

Det är ledning i semifinalsserien med 2-1 i matcher för Frölunda. Senaste drabbningen uppe i Luleå slutade med bråk redan på uppvärmningen. I returen i Göteborg i onsdags hade SHL placerat ut en av domarbaserna för att "övervaka" spelarna under uppvärmningen.
– Det var en bra och fysisk match senast, vi vann tacklingsstatistiken och det är klart vi är nöjd med en sådan drabbning, säger Christoffer Persson.

Känslan inför ny bortamatch?
– Att det ska bli gött att åka upp igen och slå Luleå på sin hemmaplan. 
– Det ska bli roligt, det är jäkla roliga matcher och jag känner att Luleå har lite mer energi på hemmaplan. De kommer försöka få matchen lite långsammare, lite grinigare men vi ska spela vårt spel och gasa på.

Vad talar för er?
– Att vi är ett mycket bättre hockeylag, bättre tränare, har mer fart. Det kommer att krävas väldigt mycket för att orka hinna med vårt spel. Jag hoppas orken börjar ta ut sin rätt, det är ändå match fyra och tajt mellan drabbningarna.

Den tuffe backen har fått mer och mer speltid av Roger Rönnberg och gjort det bra i slutspelet. Mest omtalad blev han efter att en diskussion med en av domarna i den första semifinalen blev filmad av domarkameran. Efter att Luleås Peter Cehlarik sprutat snö på Lasse Johansson blev Christoffer Persson minst sagt arg.
– Då måste jag väl få slå honom i så fall, sa Persson då.
Så, Persson, blir det någon smäll i dag?
– Jag vet inte, om det behövs får jag väl göra det.
Om han sprutar snö?
– Ja! Om han skvätter snö så, säger Persson och skrattar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.