Persson gör mål igen – och flyttar utomlands

Det var nästan fem år sedan senast. Men när Frölundas förre guldback Christoffer Persson, 35, kom tillbaka till Scandinavium var det dags för mål igen – för HV71. – Det var länge sen, dô! Jag hade glömt av hur det känns, skrattar backen – som nu lär flytta utomlands.

ANNONS
|

Om sanningen ska fram är Christoffer Persson knappast känd för sina offensiva färdigheter. Inför lördagens möte hade den reslige Härrydasonen endast skjutit åtta mål - under lika många säsonger i SHL.

Senast han gjorde mål var när han, den 5 december 2015, var utlånad från Frölunda till Färjestad. Under samma säsong var han senare med och ledde Frölunda till klubbens fjärde SM-guld.

Det blev även hans sista säsong i Göteborg innan flyttlasset gick till Jönköping och HV71 - med vilka han gästade Frölunda under lördagen.

Då slog Christoffer Persson till igen – med första målet på över fyra år.

ANNONS

– Det var länge sen, dô! Jag hade glömt av hur det känns. Jag har stänkt dit några på träning och varit glad. Men det här var annorlunda, skrattar Persson och visar upp ett leende utan tänder.

– Sju tänder rök när jag var i Finland! Tre där uppe och fyra nere. Jag ska fixa det efter säsongen, hade jag tänkt.

"Du frågar fel gubbe"

Han beskriver sin "unika" fullträff.

– Jag tycker Sandin drar på sig all uppmärksamhet och släpper upp den till mig. Sen kan jag egentligen kliva in några meter, men jag väljer att avlossa bössan där uppe istället och det är ett mycket bra beslut av mig, äsger han till C More.

På frågan om han bara försökte pricka mål eller försökte hitta en lucka bakom målvakten svarade han:

– Man får försöka träffa mål alltså. Det beror på hur mycket tid du har. Men det är klart att du får försöka hitta en liten lucka mellan några ben eller något, men det är fel gubbe du frågar.

Målet innebar 1–1 i en match som HV71 till slut vann på straffar.

– Du vill lite extra i såna här matcher mot Frölunda. Du är beredd att betala lite extra. Du vill inte höra att det andra laget är glada, när du känner folk i laget.

ANNONS

Flyttar utomlands

Christoffer Perssons kontrakt med HV71 går ut efter säsongen – och någon förlängning med klubben är inte aktuell.

– Jag börjar bli gammal, haha. Vi har snackat med några klubbar, men inget är bestämt. Jag vill ha en sommar där jag tränar själv. Vi ska få vårt andra barn i slutet av april. Vi har rotat oss bra där, köpt hus – och det är tanken att vi ska bo i Jönköping när jag hänger upp grickorna.

Ser du slutet?

– Sluta kommer jag inte göra. Kroppen är alldeles för bra och hockey är alldeles för roligt för att lägga av. Men det kan bli Tyskland eller nåt. Vi har diskuterat lite jag och frugan – och det får bli ett gemensamt beslut.

Vilka länder har ni tänkt på?

– Vi är öppna för det mesta. Det är snack med flera klubbar. De lär inte värva mig för att göra poäng i alla fall, haha!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS