Per Ledin har fått ett nytt jobb. Nu ska den förre storbusen se öka säkerheten i SHL.
Per Ledin har fått ett nytt jobb. Nu ska den förre storbusen se öka säkerheten i SHL. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Per Ledins nya jobb: Öka säkerheten i SHL

Han är den näst mest utvisade i SHL:s historia. Nu anställs Per Ledin av ligan – för att öka säkerheten. – Finns ju inget sarghörn i SHL som Per inte varit inne i, säger SHL:s vice vd Johan Hemlin till Sportbladet.

ANNONS
|

Många profiler har kommit och gått inom svensk hockey. Men få har kunnat komma inpå skinnet hos sina motståndare så som Per Ledin.

Den nu pensionerade forwarden gjorde sig känd som en buse på isen och lade sällan några fingrar emellan.

Ett av Ledins mest uppmärksammade bråk var när han fick ett raseriutbrott mot videodomaren som dömde bort ett mål under SM-finalen mot Frölunda 2006.

– Jag är van att spela med känslor, det är en del i det hela. Jag har inte varit korkad, jag har spelat på att man är förbannad, i och med att man vet hur folk reagerar på det. Jag vet att man kan komma in under skinnet på många spelare. Jag var beredd att göra precis vad som helst för att vinna, har han sagt i en intervju med GP.

ANNONS

LÄS MER: När Per Ledin fick raseriutbrott på "Mannen med bilderna"

2019 lade Per Ledin skridskorna på hyllan.

Utöver sina tre SM-guld (ett med Färjestad och två med HV71) hade Luleåsonen dragit på sig 1 248 utvisningsminuter – vilket gör honom till den näst mest utvisade spelaren genom tiderna.

Nya uppdraget: Stävja buset

Nu har Ledin hittat tillbaka till hockeyn och ska nu jobba för SHL.

Uppdraget? Se till att fula tacklingar allt mer renderar i avstängningar och att filmare straffas.

Kort och gott: Den forne ärkebusen ska stävja buset ute på isen.

Tillsammans med Pontus Petterström kommer han ingå i en referensgrupp som går igenom olika incidenter och som sedan kan välja att anmäla till disciplinnämnden.

– Det inns ju inget sarghörn i SHL som Per inte varit inne i, säger ligans vice vd Johan Hemlin till Sportbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS