Patrik Westberg byter hockey mot allsång – hoppas på Rönnberg

Förra året testade han att sjunga och agera i en nyskriven musikal. I år går hockeykommentatorn Patrik Westberg, 56, ett steg längre – och startar allsång i Alingsås.
– Det är inte alls omöjligt att Roger Rönnberg får ett samtal. Sedan vet jag inte om han vågar komma – för han vet ju att det kan hända grejor, ler Patrik Westberg.

ANNONS
|

Det var under förra året som Patrik Westberg debuterade som musikalartist i Innan sångerna tar slut, som premiärspelades inför ett utsålt Estrad i Alingsås.

Efter en viss tvekan ställde sportkommentatorn upp – och kastade sin rädsla för att både uppträda och sjunga.

– Det var bland det roligaste jag gjort i livet! Det var det verkligen. Jag skulle gärna göra något mer, men det är inte så att jag letat efter roller, erkänner Patrik Westberg ett år senare.

Ja, musikalen gav till och med så nedblodad tand att hockeykommentatorn skrivit egen musik tillsammans med popstjärnan Jakob Karlberg.

Musik som i höst kommer att släppas på Spotify.

ANNONS

Fick sluta – efter 15 år på Liseberg

Samtidigt såg musikern och sångaren Erik Mjönes fram emot en ledig sommar, den allra första på 15 år. För ända sedan 2010 har han varit en del av husbandet i Lotta på Liseberg – som inte ska sändas längre på TV4.

Men 50-åringen, som även sjungit i filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, hann inte vara sysslolös länge.

Han fick frågan om att starta allsång – på natursköna Villa Plantaget i Alingsås.

– Fasen! Ska jag verkligen ta på mig det, funderade Erik – och kom samtidigt på idén om att fråga sin vän Patrik Westberg om inte han, som var van att babbla på i tv, kunde hålla i det som programledare.

– Och då började vi planera, kolla vad som gäller. Och så tänkte vi att vi kunde väl prova, berättar Patrik Westberg.

– Vi tycker bara att det är roligt! Vi gillar ju Alingsås och tycker om när det händer saker här – och vi vill gärna bidra. När de kom med idén kunde vi inte låta bli, erkänner Erik Mjönes.

Han plockar vant fram den vänstersträngade gitarren, börjar plocka den ena melodin efter den andra.

Och efter en viss övertalan ställer sig Patrik Westberg upp och sjunger Cornelis Vreeswijk-låten Balladen om Fredrik Åkare tillsammans med Erik Mjönes.

ANNONS

Och det svänger faktiskt, när ”Putte” tar ton i parken.

Roger Rönnberg är drömgäst – eller kommer Joel Lundqvist?

Duon har ju ett par veckor på sig att bestämma både program, gäster och låtar. Men två som gärna får dyka upp i parken vid Villa Plantaget är Frölundas coach Roger Rönnberg och pensionerade TV4-allsångsledaren Lotta Engberg.

– Jag är tveksam till att Roger skulle sjunga, men han skulle ju kunna komma hit så jag kan prata med honom! Det är inte alls omöjligt att han får ett samtal. Och han får gärna ta med sig frun. Sedan vet jag inte om han vågar – för han vet ju att det kan hända grejor, ler Patrik Westerberg.

<em id="emphasis-45c02b6ce020c54a8138e1f0c41548b2">”Du, Roger – du vågar väl inte komma på allsång till Alingsås?”</em>
”Du, Roger – du vågar väl inte komma på allsång till Alingsås?” Bild: OLA WESTERBERG

En annan drömgäst är Frölundas förre lagkapten Joel Lundqvist, som faktiskt spelade trummor i ett band tillsammans med brorsan Henrik på gitarr och syrran Gabriella på keyboard.

– En talang kommer sällan ensam, flikar Erik Mjönes in.

– Jag ska fasen försöka! Jag ringer honom, säger Patrik Westberg.

Han tillägger snabbt:

– Det finns ingen möjlighet att ta in stora gäster, men allsång bygger på att alla ska vara med. Och Erik har förresten en röst som är världsklass. Jag har tjatat i många år på att jag ska vara hans promotor, för han sjunger så djävulskt bra! Och jag tycker att han är lite för försiktig ...

ANNONS

Premiär samtidigt som Gothia cup är på besök

Det är premiär onsdag den 17 juli och även onsdag den 7 augusti och fredag den16 augusti är uppsatta som allsångsdatum.

– När vi har premiär så är det också Gothia cup här i stan – så det kan ju vara käckt! Det kan bli rätt mysigt, säger Patrik Westberg.

Han är rätt blygsam när han pratar om evenemanget, erkänner att det finns en högst begränsad budget – men fyra musiker ledda av Erik Mjönes ska utgöra bandet i parken hos Villa Plantaget i Alingsås.

Om några dagar byggs scenen upp under fyra stora bokträd.

– Om folk tycker om det ... ja, då kanske vi gör det lite större och lite fler gånger nästa år! Vi får väl summera efteråt. Tycker folk att det är roligt så få vi kanske trycka på med bättre allt som ljud och ljus!

Är det inte en lite skrämmande tanke – kommer det två personer eller kommer det flera hundra?

– Haha, jo! Så är det ju. Men min mamma Majvor och hennes kompisar är över 80 år – och de är stora Erik Mjönes-fans. Så de vet vi kommer åtminstone! De är klara. De går utan rullator, faktiskt. Det skulle inte förvåna mig om de går upp och dansar, säger Patrik Westberg.

ANNONS

Allsång med Mjönes och Westberg

Vad: Allsångskvällar på Villa Plantaget i Alingsås.

När: Premiär den 17 juli, sedan den 7 augusti och den 16 augusti.

Vilka: TV4:s hockeykommentator Patrik Westberg programleder och musikern och sångaren Erik Mjönes blir kapellmästare för husbandet.

LÄS MER:Patrik Westberg blir musikalartist

LÄS MER:Roger Rönnberg om att skoja – och relationen med Patrik Westberg

LÄS MER:Följ med in bakom kulisserna när publiken var tillbaka i Scandinavium igen

LÄS MER:Patrik Westberg i trafikolycka

ANNONS