1/7

Pappa Niklas pikar sonen efter oväntade valet: "Hur hade du mage?"

Niklas Andersson gästar senaste avsnittet av 031 Hockey. Då riktar han en pik mot sonen Lias. – Hur hade du mage att ta mitt nummer?, undrar Niklas.

På lördag är det dags. Då ska Frölunda hedra Niklas Andersson genom att hissa hans tröjnummer 24 i taket i Scandinavium. Hockeyprofilen medger i 031 Hockey att nervositeten redan har infunnit sig.
– Det har den, men det är väldigt kul. Det här är en enorm ära för mig att vara däruppe med de andra. Jag vill verkligen inte missa att tacka någon och kommer inte hinna rabbla alla namn. Men jag vill verkligen tacka alla som varit involverade i min karriär, säger han.


Flera inom klubben, supportrar och gamla spelare ser Niklas Andersson som klubbens största spelare genom alla tider. Något som han själv inte håller med om.
– Verkligen inte! Jag var här i 14 säsonger och har spelat med så många bra spelare. Jag kan verkligen inte säga att jag känner mig som den störste. Det finns många man skulle vilja se i taket, säger han.

Han passar även på att berätta om sina planer inför hyllningarna på lördag. Han vill då prata från hjärtat – även om en liten fusklapp kommer att finnas med. Samtliga i den berömda femman han spelade i dyker upp – förutom Tomi Kallio som har match i Finland.

På lördag är det dessutom dags för Lias Andersson att ge upp tröjnummer 24 som han har burit under säsongen. Något som överraskade Niklas själv – vilket han tydligt visade i programmet.
– Hur hade du mage att ta mitt nummer från första början?, undrade Niklas i riktning mot sonen.
– Jag vet inte … jag fick bara för mig detta och det var ganska roligt. Jag tyckte det var kul att spela i den och skönt att jag fick pilla in två puckar senast. Annars hade han inte varit så nöjd, svarade Lias.

Vilket tröjnummer blir det nu då?
– Jag bara tog något, jag kollade så att ingen hade det i truppen nu, säger Lias.

Vill du veta vilket tröjnummer det blir för Lias Andersson? Eller höra mer från far och son Andersson – titta då på programmet här ovan.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.