Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pampen om Rylanders kritik: "Anser du har fel"

GP:s hockeykrönikör Johan Rylander skrev att ” Grönborg måste börja coacha mer”. Då fick han svar av generalsekreteraren, Tommy Boustedt på hockeyförbundet. ”Jag respekterar din åsikt, anser att du har fel”, skriver Boustedt på Twitter.

Efter den andra World Cup-matchen mot Finland, seger för Tre Kronor med 2–0 skrev GP:s hockeykrönikör Johan Rylander i sin krönika.
”Sverige måste få igång offensiven – och jag vill se förbundskapten Rikard Grönborg vaska om. Loui Eriksson har – även om han gör 2–0 i tom kasse – varit helt osynlig tillsammans med bröderna Sedin. Kanske kan en elak och betydligt mer rivig Gabriel Landeskog göra nytta där?
Jag vill också se amerikanskt skolade Grönborg börja coacha mer aktivt under matcherna. Bli inte en svensk förbundskapten som står med armarna i kors och väntar på individuella prestationer.
Våga driva de hetaste spelarna för matcherna. Ta väck lirare som inte presterar, våga blanda om under ordinarie tid”.

En som inte höll med i kritiken är hockeypampen Tommy Boustedt som idag är generalsekreterare för ishockeyförbundet.
”Jag respekterar din åsikt anser att du har fel. Matchcoaching är så mycket mer än att vaska om i femmorna”, twittrade Boustedt.

I ett sms till GP berättar Boustedt att han att han läser det mesta men ”svarar nästan aldrig”.

Johan Rylander om kritiken från Boustedt.
– Det är alltid bra att nå ut - och även om Tommy Boustedt inte håller med mig i sak så läser han Göteborgs-Postens hockeykrönikör. För övrigt vet jag att Rikard Grönborg är en oerhört aktiv coach, en av de mest aktiva vi har – men just mot Finland märktes inte det. Filip Forsberg måste komma i gång, liksom Loui Eriksson. Ett sätt kan ju vara att skifta omgivningen?"

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.