President Alexander Lukasjenko kan mista VM i hockey – och på måndag ska Internationella ishockeyförbundet och René Fasel enligt schweiziska källor ta beslutet.
President Alexander Lukasjenko kan mista VM i hockey – och på måndag ska Internationella ishockeyförbundet och René Fasel enligt schweiziska källor ta beslutet. Bild: NIKOLAI PETROV

På måndag tas beslut – hockey-VM flyttas från Belarus

Det fortsätter att storma kring hockey-VM i Belarus. Nu kommer uppgifter om att mästerskapet flyttas – redan på måndag.

ANNONS
|

Det är enligt den initierade schweiziske hockeyjournalisten Klaus Zaugg bara en tidsfråga innan Belarus blir av med det kommande världsmästerskapet i hockey.

Beslutet ska tas på måndag av det Internationella ishockeyförbundet – och kommer efter påtryckningar från omvärlden på grund av det rådande politiska läget i Belarus.

Storsponsorn Skoda, som försett VM med reklampengar i 28 år, gick under lördagen ut på Twitter och berättade att bilkoncernen skulle hoppa av – om VM spelades i omstridde presidenten Alexander Lukasjenkos hemland.

Enligt Zaugg finns numera tre alternativ på VM: Lettland, Danmark och Slovakien.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS