Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Ovisst läge för Lasch – amerikanen undersöks på nytt

Ryan Lasch, 32, har saknats mot Luleå två gånger om. Nu ser Frölunda ut att få klara sig utan sin poängkung även mot Växjö – detta efter att amerikanen fått göra nya undersökningar.
– Vi får se vad den undersökningen ger, säger Roger Rönnberg.

Seger mot Luleå på hemmais innan julvilan, förlust mot Luleå på bortais efter jullovet. För Frölunda har det varit två stenhårda och tuffa möten med Luleå för spelarna. I båda av de matcherna har laget dock fått klara sig utan sin poängmaskin.

För Ryan Lasch har fått kasta in handduken i två raka matcher efter att ha fått problem med ena foten. Detta efter att ha landat illa på foten under mötet med HV71 i början av december och därefter spelat ett par matcher innan smärtan blivit för stor.

Mot Luleå senast var det 50/50 som gällde för Ryan Lasch. Mot Växjö verkar det snarare vara mindre än 50 procents chans till spel som gäller.

– Vi får se! Han gör en extra undersökning idag och vi får se vad den säger och sen får vi ta ett beslut efter det, säger Roger Rönnberg.

Han gör en ny undersökning av foten?

– Mm.

Under fredagsträningen var Karl Stollery med i nästan hela passet men klev av i slutet igen. Klart är dock att backen närmar sig comeback.

– Han fortsätter sin rehab och vi får se vad läkarteamet säger där, säger Roger Rönnberg.

Mats Rosseli Olsen fick sig en rejäl smäll över ansiktet efter en duell med Max Friberg. Men norrmannen är av hårt virke och är redo för spel mot Växjö.
Mats Rosseli Olsen fick sig en rejäl smäll över ansiktet efter en duell med Max Friberg. Men norrmannen är av hårt virke och är redo för spel mot Växjö.

I årets sista hemmamatch för Frölunda väntar alltså Växjö. Ett lag som har vaknat till liv på sistone efter att ha fått en riktigt tung start på säsongen.

– Det blir en häftig utmaning! Det är ett formstarkt lag som börjar se ut som Växjö brukar att göra och ett lag vi mötte nyligen där vi har revansch att utkräva. Vi gjorde en alldeles för blek insats på bortaplan för att ha en chans att vinna, säger Roger Rönnberg.

För att det ska bli seger mot Växjö krävs dock bättring och det i det offensiva spelet för Frölunda som gjort betydligt färre mål den senaste tiden.

– Det är framförallt powerplay som inte har varit så bra, det är framförallt där. I spel fem mot fem har vi skapat ungefär lika mycket chanser men vi har inte haft skärpan att göra mål till varje pris som vi har när vi spelar vår bästa hockey, säger Roger Rönnberg.

Kan man träna sig till det?

– Mm. Det handlar om att skaffa sig rätt mindset in i matcherna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.