Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/7

Oväntad storförlust – och Genoway i slagsmål

Utklassat på resultattavlan – och matchstraff för fightande poängkungen Chay Genoway. Frölunda har ingen bra eftermiddag mot Vienna Capitals.

Så här långt på tävlingssäsongen har Frölunda sett hyfsat stabilt ut bakåt, men haft problem framåt. Särskilt spelet i numerärt överläge har klickat.

Trots det kommer FHC till Frölundaborg med sju poäng på tre matcher i Champions Hockey League – och ledning i gruppen.

LÄS MER: 16-årige Raymond vill få chansen igen

Men mot Vienna Capitals är det inte mycket som fungerar.

Varken bakåt eller framåt ser det bra ut – och efter två perioder står det 0–3 på tavlan. När Peter Schneider gör något fult mot Chay Genoway i slutet av perioden får vi också se två top scorer-försedda spelare som släpper handskarna och slåss.

LÄS MER: Hård kritik efter Genoways slagsmål

Den betydligt större Schneider förlorar dessutom fighten på poäng – och Frölunda tar med sig ett PP in i den tredje perioden. Däremot får bägge spelarna i slagsmålet lämna isen för den här matchen.

LÄS MER: Rönnberg rasande – över usel attityd

Trots en uppryckning i tredje perioden kommer inte Frölunda ikapp, utan inkasserar en förlust. Vid seger hade slutspelsplatsen i CHL varit klar, men det slutar till slut 1–4 i baken.

I matchen får också 16-årige Lucas Raymond göra sin debut för A-laget. Den 2002-födde talangen fick beskedet i går – och hann förstås bli aningen skakig.

Väl i matchen får han inte massor av byten, men är nära att assistera Patrik Carlsson till ett mål och är dessutom på väg igenom försvaret en gång.

LÄS MER: Raymond ger hopp – om framtiden

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.