Oväntad segerskytt – när Lasch blev historisk

Frölunda har fått upp farten. Ny seger i sudden – och matchvinnaren var av det ovanliga slaget. 4–3 mot Rögle – efter Mats Rosseli Olsens skott i krysset. Och Ryan Lasch är numera historisk – med 52 passningspoäng på en säsong.
– Det här är nog viktigaste segern på hela säsongen, säger Ryan Lasch.

ANNONS
|

Europamästarna från Ängelholm har goda skäl att vara kaxiga just nu. Laget är landets bästa puckgäng – och det tar bara drygt två minuter innan det blinkar 1–0 på mediekuben i läckert renoverade Catena Arena.

Där och då ser Rögle ut att köra över Frölunda totalt.

Det kommer skott på skott på skott mot Niklas Rubin, som får göra den ena räddningen snyggare än den andra.

– Jag är otroligt besviken på första tio. Vi är tvåa på allt – och Rögle kommer ut med energi och spelar med högre fart än oss.Det vinner varenda närkamp. De vinner inte 99 procent. De vinner 100 procent av alla närkamper. Då är man inte så glad, säger Roger Rönnberg kritiskt.

ANNONS

Men Frölunda lyfter spelet.

Efter åtta minuter kommer första skottet mot mål – och sen blir det faktiskt betydligt bättre.

Simon Edvinsson har ett tungt skott som Jan Muršak så när petar in returen på.

Roger Rönnberg får se Frölunda komma ut taggat i den andra perioden – och tar över spelet allt mer. Michael Spacek skickar fram en passning som landsmannen Radan Lenc nyper till direkt på.

1–1 – och ett bortalag med känn på mer.

Men en andraperiod är ju inte en andraperiod för Frölunda den här vintern utan att misstagen ska komma.

För när Frölunda får ett numerärt överläge och går för ledningen, ja … då blockas ett skott och Anton Bengtsson kommer fri.

Hans avslut sitter i krysset – och Rögle BK har återigen ett mål mer än Frölunda. Roger Rönnbergs gäng är ju tillsammans med Oskarshamn bäst/sämst i SHL på att släppa in mål med en man mer på banan: Åtta mål bakåt!

Men 031-gänget gör en riktigt bra period, borde ha kvitterat – för Patrik Carlsson bränner ett megaläge på pass från Ryan Lasch.

Där bör pucken sitta.

– Jag är ganska nära, så jag känner att jag behöver få upp den om den ska sitta. Sen vad det beror på att den sticker iväg… jag kan göra det bättre, erkänner Patrik Carlsson.

ANNONS

Han är dock nöjd med Frölundas period.

– Andra perioden är definitivt bättre, jag tycker vi spelar rejälare, mycket bättre än första. Vi har haft lite strul framför mål till och från senaste tiden och det är något vi pratat om. Jag tycker vi gör det bättre, hoppas vi kan göra en bra tredjeperiod också. Till och från tycker jag vi spelar riktigt bra. Sen har vi haft perioder och matcher här och där som varit betydligt sämre så vi måste hitta en högre lägstanivå, det är mycket det som det handlar om i slutspel.

I den tredje perioden startar Frölunda återigen bra.

Eller rättare sagt: Riktigt utomordentligt bra.

Laget bombarderar Christoffer Rifalk med skott – och har 12–2 i skott med halva perioden spelad.

Men så slänger Simon Edvinsson iväg ett höstlöv, som tar på en Rögle-klubba – och styrs rätt i mål.

2–2, helt välförtjänt.

Och sedan blir Ryan Lasch historisk. Amerikanen är med och spelar fram till Andreas Borgman – som helt fri sätter 2–3!

Frölunda har vänt, tagit ledningen. Och amerikanen har gjort 52 målgivande pass!

Men så åker Theodor Niederbach, som ryktas vara klar för just Rögle, ut för en hög klubba. I det numerära överläget tar det tre sekunder innan pucken ligger bakom Niklas Rubin.

ANNONS

Målskytt? Adam Tambellini, förstås. Mål nummer 24 för säsongen.

Det blir dock sudden – och efter 20 sekunder avgör Frölunda. Mats Rosseli Olsen skickar pucken upp i krysset!

– Skulle vi klara av att göra mål i powerplay i stället för att släppa in mål i powerplay så tror jag att vi hade kunnat ta kommandot om den här matchen betydligt tidigare, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER:Har Frölunda HC och Ryan Lasch fått upp farten igen?

LÄS MER:Möt Frölundas ordförande – vem är egentligen Mats Grauers?

LÄS MER:Frölunda vände och vann – galna dramatiken i Scandinavium

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS