Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ottawa föll trots Karlssons show

Erik Karlssons storform räckte inte till när hans Ottawa Senators förlorade mot New Jersey Devils – detta efter en match där stjärnbacken svarade för tre assist.

Efter en lång tids rehabilitering är en av världens bästa backar tillbaka i NHL. Erik Karlsson missade de inledande matcherna på säsongen med sitt Ottawa Senators. Inför säsongsdebuten var den förre Frölundabacken inte helt säker på vilken form han skulle visa.

LÄS OCKSÅ: Karlsson: "Jag kommer aldrig att bli helt återställd"

Under debuten gick stjärnbacken poänglös, men under sin andra match mot New Jersey Devils visade Karlsson att han fortfarande är bland de bästa i ligan.

Tre poäng blev slutnoteringen för Karlsson som låg bakom alla, utom ett, mål som hans lag gjorde under 4-5-förlusten mot Devils. En match, under vilken han spelade hela 27,08 minuter.

Svensken bakom vändningen

Det blev inga mål för Erik Karlsson – till skillnad från den Schweiziska draftettan Nico Hischier som gjorde sina två första mål i karriären.

– Kul att han fick hänga dit ett par. Det betyder garanterat väldigt mycket mycket för honom. Både att få den pressen att släppa och för självförtroendet, säger lagkamraten Marcus Johansson till Expressen.

Marcus Johansson, som kom till Devils från Washington Capitals, stod för kvitteringsmålet som ledde till att hans lag kunde ta matchen till övertid – och sedermera vinna.

– Det var jäkligt skönt att vi kunde vända och vinna matchen. Jag tycker att vi jobbade hårt och spelade bra, då är det extra skönt att få utdelning i form av en seger.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.