Otäcka skadan på superstjärnan – crosschecking i huvudet

|

Kvartsfinalserien mellan Pittsburgh Penguins och Washington Capitals fortsatte natten till tisdag med att Capitals, via bland annat ett mål av Nicklas Bäckström, vann med 3–2 och reducerade till 1–2 i matcher.

Men efterspelet kom att handla mest om Sidney Crosbys hälsoläge. Redan efter fem och en halv minut blev 29-åringen liggandes på isen efter en crosschecking av förre lagkamraten Matt Niskanen.

Först fällde Alex Ovetjkin kanadensaren med en slashing ­– sedan kom crosscheckingen och Crosby fick hjälpas av isen.

Nu finns det farhågor om att Crosby drabbats av hjärnskakning – vilket oroar Pittsburgh då storstjärnan har en historia av långvarig frånvaro på grund av huvudskador. Han har tidigare missat långa perioder av spel på grund av hjärnskakningar.

"Det ser inte bra ut"

Niskanen fick fem minuter utvisning plus matchstraff för sin crosschecking. Efter matchen sa han att han tacklingen inte var menad att skada Crosby.

– Jag har sett repriserna och det ser inte bra ut i slow motion, men jag menade verkligen inte att göra honom illa, säger han till Washington Post.

Pittsburghs tränare Mike Sullivan ville inte uttala sig om Crosbys skada.

– Jag föredraratt inte berätta vad jag tyckte om den situationen, säger han efter matchen.