Oskar Lindblom tillbaka på isen efter cancern

Oskar Lindblom är på väg tillbaka efter cancerbehandlingen. Hans klubb Philadelphia Flyers delar video och bilder från när svensken är tillbaka på isen.
– Det kommer vara overkligt att vara tillbaka, säger 23-åringen.

ANNONS
|

I december slog beskedet ner som en bomb i hockeyvärlden: NHL-laget Philadelphia Flyers svensk Oskar Lindblom hade drabbats av cancersjukdomen Ewings sarkom. Behandling väntade och säsongen var över för 23-åringen.

Sedan dess har det kommit rapporter om att behandlingen får bra och är i sitt slutskede.

I april bekräftade general managern Brent Flahr att forwarden genomgår de sista behandlingarna.

– Med tanke på omständigheterna så mår han bra. Han är en fantastisk kille och är väldigt målmedveten. Hans fokus är på att kunna spela så fort som möjligt, sa klubbens general manager Brent Flahr i april.

Nu kommer nya glädjande nyheter från Nordamerika.

ANNONS

Philadelphia Flyers delade under tisdagen video och bilder på när Lindblom är tillbaka på isen med sitt lag.

”Vi har saknat att se det här”, skriver klubben på sociala medier och Lindblom själv säger i en hälsning:

”Det enda jag väntar på att är att bli klar med kemoterapin, att komma tillbaka till laget och spela hockey. Det kommer vara overkligt att vara tillbaka. Tillbaka till ett normalt liv och ha roligt igen”.

Det är dock en bit kvar för Oskar Lindblom innan han är tillbaka där han var innan cancerbeskedet.

– Träna på is gör han inte i den benämningen. Men han har varit ute och stått på isen någon gång i tio minuter eller så, bara för att känna på lukten, säger hans agent Patrik Aronsson till SVT.

Aronsson säger också att det inte är aktuellt med spel för Lindblom när NHL återupptas efter coronaavbrottet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS