Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Oskar Lindblom spelade igen efter cancern

Oskar Lindblom spelade sin första match med Philadelphia Flyers sedan cancerbeskedet.
Då hyllades den 24-årige svensken med stående ovationer från spelarna - även de i motståndarlaget.
– Jag är väldigt lycklig, säger Lindblom till Sportbladet.

Oskar Lindbloms kamp för att komma tillbaka till isen har varit en följetong sedan december förra året – det var då beskedet kom att svensken drabbats av den ovanliga cancerformen Ewings sarkom.

Den svenske NHL-stjärnan har dock repat sig snabbt och i början av sommaren kom glädjebeskedet att den 24-årige Flyers-forwarden friskförklarats.

Sedan dess har det gått snabbt.

Lindblom anslöt till sitt Philadelphia Flyers när laget befann sig i slutspelsbubblan i Toronto, han var även med på en uppvärmning under match fyra i kvartsfinalserien mot New York Islanders.

Natten till fredagen fullbordades återkomsten. Lindblom fick spela NHL-hockey igen. Båda lagen bjöd på en stående ovation och slog klubborna i sargen när Gävlesonen gjorde sitt första byte för matchen.

– Det betydde oerhört mycket för oss. Om det är någon som vill se en spelare med hjärta är det bara att titta på Oskar, säger lagkaptenen Claude Giroux under presskonferensen efter matchen.

”Är väldigt lycklig”

Totalt blev det 17 spelade minuter för Oskar Lindblom när Philadelphia, via övertidsdrama, besegrade New York Islanders med 5–4 och därmed tvingade fram en sjunde avgörande match i serien.

– Jag försökte hela tiden tänka positivt under min behandling och visste att jag en dag skulle spela hockey igen, sa Lindblom till Sportbladet efter matchen.

– Däremot visste jag inte när den dagen skulle komma, men det blev idag och jag är väldigt lycklig över att jag kunde vara ute på isen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.