Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Oskar Lindblom är uttagen i Philadelphia Flyers  31-man stora trupp som inleder sitt kvalspel till Stanley Cup den 2 augusti mot Boston Bruins. Bild: Derik Hamilton
Oskar Lindblom är uttagen i Philadelphia Flyers 31-man stora trupp som inleder sitt kvalspel till Stanley Cup den 2 augusti mot Boston Bruins. Bild: Derik Hamilton

Oskar Lindblom med i Philadelphias slutspelstrupp

Efter friskförklaringen från skelettcancern är det nu äntligen aktuellt för Oskar Lindblom att spela hockey igen. Inför återuppstarten av NHL är den 23-åriga svensken uttagen i Philadelphias trupp som åker till Toronto.

I december fick Oskar Lindblom beskedet att han drabbats av skelettcancer, Ewings sarkom. Före sjukdomen hade Lindblom inlett NHL med elva mål och sju assist på 30 matcher.

I en tidigare intervju med Expressen har Oskar Lindblom berättat hur hans flickvän Alma Lindqvist övertalade honom att uppsöka vård och undersöka bulan på benet som han trott han fått efter en smäll i samband med match.

– Jag var inte riktigt beredd på det. Det kom som en riktig chock. När man är 23 år känner man sig odödlig. Att då plötsligt tvingas ställa in sig på att sex månaders cellgiftsbehandling väntar var turbulent, sa han då.

Den 2 juli i år avslutade 23-åringen sin cellgiftsbehandling och sedan dess har de goda nyheterna avlöst varandra för svensken

Fans som håller upp skyltar med Oskar Lindbloms namn för att stötta svensken under en NHL-match mot Anaheim Ducks i december 2019. Bild: Derik Hamilton
Fans som håller upp skyltar med Oskar Lindbloms namn för att stötta svensken under en NHL-match mot Anaheim Ducks i december 2019. Bild: Derik Hamilton

Drygt tre veckor efter att han checkade ut från sjukhuset förlängdes kontraktet med Philadelphia Flyers ytterligare tre säsonger. Ett avtal som är värt cirka 27 miljoner svenska kronor.

Philadelphia Flyers tränare Alain Vigneault uttalade sig senare att det inte är uteslutet att Oskar Lindblom kan göra comeback vid återstarten av NHL.

– Vi förväntar oss att han kommer att spela någon gång i den närmaste framtiden, sa Alain Vigneault till TT.

När Philadelphia Flyers igår presenterade sin 31-man stora trupp som reser till Toronto för kvalspelet till Stanley Cup innehöll den ett särskilt glädjeämne.

I truppen fanns Oskar Lindblom bland de uppräknade spelarna som följer med till Kanada.

2 augusti spelar Philadelphia sin första match mot Boston Bruins i kvalspelet till Stanley Cup sedan coronapandemin innebar att serien pausades.

Om Philadelphia skulle nå hela vägen fram till final i Stanley Cup-spelet innebär det att laget lär spela ända in i oktober, vilket ökar sannolikheten att Oskar Lindblom får speltid innan säsongen är över.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.