Oskar Lindblom målskytt i Philadelphias premiärseger

Sidney Crosby vann tekningen mot Sean Couturier och därmed var den nya NHL-säsongen i gång. Men innan första perioden var över hade en svensk back stulit rampljuset från Pittsburgh och Philadelphias centrar och lagt grunden till Flyers premiärseger – där Oskar Lindblom, tillbaka efter cancern, blev målskytt.

|

Erik Gustafsson kom i höstas till Philadelphia från Chicago, och visade i sin första tävlingsmatch för Flyers att han kan bli viktig för laget.

Två assist i två raka spel i numerärt överläge såg han till att Philadelphia fick ett övertag i premiären.

De båda målen var snarlika, efter 15 minuter fick Gustafsson pucken vid blålinjen och hans slagskott styrdes in på tennis av James van Riemsdyk framför mål. Och med åtta sekunder kvar av inledningsperioden avfyrade svensken ett nytt slagskott, som den här gången styrdes in av Nolan Patrick.

Det psykologiska övertag hemmalaget fick genom ledningsmålet precis innan pausvilan släppte man sedan inte. Till slut vann Philadelphia med 6–3.

Lindblom målskytt efter cancern

5–3-målet kom av Oskar Lindblom, som i december 2019 diagnostiserades med cancer. Målet tillskrevs först Travis Konecny, men efter granskning visade det sig att pucken var på Lindblom innan den gick i mål och svensken noterades för målet och Konecny för assist.

– Det var inte precis det snyggaste målet i karriären. Jag fick en push i ryggen framme vid kassen, tittade upp och så touchade pucken min hjälm. Men jag tar det, säger Lindblom till Sportbladet och fortsätter:

– Det kändes överhuvudtaget okej. Man har ju inte spelat på ett tag, så tajmingen är lite off, men det är lika för alla och kroppen var det inga problem med.

Lindblom spelade i en av Philadelphias playoff-matcher i september men nu var han tillbaka på riktigt och blev alltså målskytt direkt.

– Det här upplevde jag som första matchen på väldigt länge, säger han.