Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Oscar Sundhs tuffa tid efter hjärnskakningen – sambon drabbad av cancer

Oskarshamns Oscar Sundh lider fortfarande av sviterna från hjärnskakningen han drabbades av i november förra året.
Det var dock inte den enda smällen för den nyblivna pappan och hans familj. I april fick sambon Matilda Ambré beskedet att hon drabbats av elakartad och aggressiv äggstockscancer.
– Nu är det viktigaste att Matilda blir frisk, säger Oscar till tidningen Femina.

I november förra året tacklades den rutinerade SHL-spelaren Oscar Sundh, 34, medvetslös i matchen mellan Oskarshamn och Örebro. Sedan dess har Sundh inte spelat hockey. Oskarshamn-spelaren lider fortsatt av sviterna från hjärnskakningen han drabbades av.

– Det är svårt för mig att svara på exakt hur han mår, men vad jag uppfattat går det lite framåt. Men det har tagit väldigt lång tid och stått still i långa stunder, det har varit väldigt tufft. Vi har fortfarande kontakt och det är en otroligt fin människa, som vi först och främst önskar ska må bra men han är inne på en lång resa tillbaka, sa Oskarshamns tränare Martin Filander till Expressen i april, fem månader efter smällen.

I september förra året, två månader innan hjärnskakningen, blev Oscar Sundh och sambon, musikalartisten Matilda Ambré, 35, föräldrar för första gången. Matilda fick ta hand om både barn och sambo när Oscar fick lämna sjukhuset efter smällen, berättar hon i en intervju med Femina.

Men för de nyblivna föräldrarna var Oscars hjärnskakning inte den enda tuffa motgången.

Matilda hade en cysta på äggstocken som både hon och läkarna trodde var godartad. Men i april fick hon beskedet att hon drabbats av elakartad och aggressiv äggstockscancer.

– Jag tyckte att hon hade varit borta länge och började undra om hon hade fastnat någonstans på väg från sjukhuset. Efter två timmar hörde jag av mig och frågade ”Är du på G eller ska vi bli oroliga?”. När Matilda kom hem hade hon sin mamma med sig. Jag såg att hon var ledsen och så berättade hon. Sedan kom besked efter besked efter besked, berättar Oscar Sundh för tidningen.

Vill gifta sig

Matilda genomgår cytostatikabehandling i Linköping på veckorna och trots att Oscar fortfarande lider av sviterna från hjärnskakningen har han fått ta ett stort ansvar för sonen Nikolaj.

– Nu är det viktigaste att Matilda blir frisk, säger han till tidningen.

Lagom till midsommar är planen att Matilda ska genomgå sin sista cancerbehandling och sedan väntar operation som förhoppningsvis är början på slutet av sjukdomstiden.

– Jag vill komma tillbaka till scenen, jag vill vara mammaledig på riktigt och så vill jag gifta mig. Oscar friade förrförra sommaren och efter allt vi tvingas gå igenom nu känns det ännu finare och större. Inte för klänningar, möhippor och allt runt omkring, men för kärleken. Jag älskar Oscar så mycket och allt han gör för oss varje dag, säger Matilda Ambré till Femina.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.