Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Oroväckande beskeden – trion saknas för Frölunda

Det är fortsatt sjukstuga som gäller för Frölunda. Mot Luleå i den avgörande semifinalen i Champions Hockey League kan en trio saknas ute på isen för Frölunda.

Ingen Simon Hjalmarsson, ingen Patrik Carlsson och inte heller någon Jacob Peterson. Då blev det ännu en förlust för Frölunda mot Örebro. Något som även öppnade för att Ludwig Persson blev Frölundas yngste spelare någonsin.

Med sina 5 939 dagar slog han tvåan på listan, Kristian Vesalainen som hade hunnit bli 5 988 dagar innan han fick debutera.

– Det var väl kul att bli Frölundas yngste spelare, men det är inget jag tänker på! Det kändes bra, jag fick mycket hjälp av killarna så det blev enklare, sa Persson efter sin debut.

Inför returmötet med Luleå i Champions Hockey League-semifinalen lär dock inte Ludwig Persson få chansen igen. Under måndagens träning var Elmer Söderblom och Karl Henriksson med från J20-laget och kan få chansen mot Luleå.

Detta när Simon Hjalmarsson, Jacob Peterson och Rhett Rakhshani saknades för Frölunda.

– "Hjalle" är sjuk. Han är 50/50. Han är feberfri och bättre, säger Roger Rönnberg.

– Peterson undersöks i eftermiddag och där får vi se.

– Rhett är 50/50 till matchen. Han fick en smäll mot Örebro, jag vet inte i vilken situation det var ... vi får se!

Du räknar inte bort någon?

– Nej.

En förlust mot Luleå, eller oavgjort för den delen och det blir ingen ny finalplats i Champions Hockey League. Det blir dessutom lagets femte raka utan seger om det skulle bli en förlust mot Luleå.

Med andra ord.

Mötet med Luleå är viktigt. På många sätt för Frölunda.

– Vi ska framförallt klara av att hålla tålamodet i 60 minuter. Starta skarpare, skarpt. Nu tar vi utvisningar och gör många felpass och har tankesekunden som inte riktigt finns. Jag var väldigt tveksam inför en CHL-semi ifjol men då överraskade killarna mig. Kan vi göra det då så kan vi göra det nu, säger Roger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.