Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Omark om Mårts: "Han gillar inte mig"

Tre Kronor är utslaget ur VM. Efter fiaskot talar Linus Omark ut om relationen med avgående förbundskaptenen, Pär Mårts. – Jag har inget emot Pelle så där, men han gillar inte mig i alla fall, det har jag fått klart för mig, säger han till Sportbladet.

Kanada körde över Sverige i VM-kvartsfinalen i det som alltså blev Pär Mårts sista match som förbundskapten för Tre Kronor. Efter 0-6-förlusten var flera spelare ordentligt besvikna. Linus Omark var med i VM-turneringen i Ryssland, men under Mårts tid som coach för landslaget, har teknikern annars ofta fått stå åt sidan. 

När Omark pratade med media efter slutsignalen mot Kanada valde han att prata ut om hur hans och Pär Mårts relation är. 

– Jag har ju inte varit med så mycket. Jag har bara varit med de här tre veckorna. Jag är inte hans favorit om man säger så, säger han till Sportbladet. 

Redan inför kvartsfinalen berättade Omark att han var besviken på förbundskaptenen, för att han inte fick chansen att spela powerplay mot Ryssland. 

– Vi har haft diskussioner och så där och är inte eniga om allt som sker. Jag har köpt helt den rollen jag har fått här. Det är han som sköter laget, om jag inte spelar powerplay så gör jag inte det. Det köper jag helt totalt. Sedan kan man tycka annorlunda.

– Pelle är en bra coach absolut, men vi kanske inte klickar. Jag har inget emot Pelle så där, men han gillar inte mig i alla fall, det har jag fått klart för mig,

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.