Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Olofsson: "Det var ett enormt läge jag brände"

Frölunda hade flera chanser att avgöra toppmötet mot Växjö. Bäst möjlighet av alla hade Victor Olofsson. – Det var ett enormt läge jag brände, säger Olofsson till GP.

Toppmötet mellan Växjö och Frölunda i Vida Arena slutade 2-2 efter ordinarie tid och fick avgöras med en straffläggning. Men det saknades knappast chanser att avgöra innan dess. 

Inte minst gästerna hade flera farliga möjligheter. Bäst läge av alla fick Victor Olofsson i den tredje perioden vid ställningen 2-2. Från nära håll skulle forwarden bara raka in pucken i öppet mål, men Växjö-keepern Joacim Eriksson hann över och lyckades med en spektakulär räddning parera avslutet. 

– Det var ett enormt läge. Det där avslutet skulle jag gärna få göra om. Men det är bara att lyfta på hatten för Eriksson, han gör ju en helt sjuk räddning där. 

Olofsson fortsätter: 
– Jag fattar inte hur han lyckades ta den faktiskt. Jag såg inte om han fick en touch på skaftet eller handsken eller vad som hände. Som sagt, den chansen hade jag gärna velat ha tillbaka. 

I förlängningen fick Johan Sundström nästa jätteläge för Frölunda. Men också det missades.

– Jag tänkte att jag skulle göra någon form av fint för att sedan gå runt, men han var med och lyckades plocka den. Lite surt. Men en snygg räddning. Jag borde ha satt det friläget, säger Johan Sundström. 

Frölunda saknande effektiviteten när den behövdes som bäst. 

– Vi måste bli bättre på att sätta dit puckarna. Som min chans där, det ska liksom vara mål. Jag borde ha avgjort där, säger Olofsson.  

I straffläggningen nätade Robin Figren och Casey Wellman för Frölunda. Men för Victor Olofsson fortsatte motgångarna - när han missade dragningen i samband med sin straff. 

– Den varianten har känts bra på träning, men det var inget bra utförande nu. Eriksson var med den gången också. Så det var tungt, säger Olofsson.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.