Ola Serneke: "Barnen vågar inte vara på Young Fellows längre"

Ola Serneke är storsponsor i både IFK Göteborg och Frölunda Indians. Efter knallskott, planstormning efter misstänkt vadslagning vill han se krafttag. – Vi är jättegärna med och hjälper till. Det är dags att ta i med hårdhandskarna, säger han.

ANNONS
|

Ola Serneke var själv inte på plats på Gamla Ullevi på onsdagskvällen, men hade flera kollegor som var det.

– Halva min firma var där. Det är skittråkigt. Jag följde matchen på gp.se från mitt kontor. Det tråkigaste är när man hör att ens anställdas barn inte vill gå dit längre. De vågar inte vara på Young Fellows längre. Deras föräldrar ringdes dit i halvtid för att hämta hem dem.

– Man får försöka vända det till något positivt. Nu är det dags att göra något åt det. Det är dags att ta i med hårdhandskarna. I dubbel bemärkelse. Det får inte vara så här. Det gäller att ta lärdom av de goda krafterna, exempelvis än i England. Man kallar in bombhundar och stänger av folk.

ANNONS

– Detta är ett tydligt tecken på att vi måste höja säkerheten, kontrollerna och straffen. Och proklamera det man talar om på hockeyn, där Frölundas supportrar sitter jämte Skellefteås.

Hur ser du som sponsor på att Mats Roselli Olsen sprang in på planen?

– Jag skall inte försvara det. Ett dåligt pojkstreck. Inte genomtänkt. Jag tycker att det är helt korkat. Jag tror inte att det fanns något ont uppsåt.

Enligt uppgifter till GP slog flera Frölundaspelare under matchen från partnerloger vad om vem som vågade springa in på planen och att potten var uppe i 70 000 kronor.

– Otroligt korkat. Om det stämmer är det givetvis under all kritik. Det är rena kyrkans barntimmarfasonerna. Det är väl perfekt att de tycker att det är roligt, då kan de ta straffet och betala tillbaka. Och stå för den skada IFK Göteborg åsamkas. Ta smällen, helt enkelt.

Vad tycker du är en rimlig påföljd för den enskilde spelaren?

– Det är klart att det är upp till Frölunda. De kommer hantera det också. Vad det blir för påföljd. Det kommer ske i samförstånd. Detta är en efterdyning till SM-guldet. Jag ser det inte som ett jätteproblem. Problemet är det satans knallskottet. Maskeringarna och bengalerna måste bort.

ANNONS

Hur ser du som sponsor på effekterna av det inträffade för ert varumärke och er framtida satsning?

– Det är inte positivt. Vi är dock en del av samhället, precis som Frölunda och Blåvitt. Vi vill förändra attityden. Som sponsor är det ingen tvekan att vi är kvar. Vi vill vara med och säga till att nu måste vi lösa det här. Vi är jättegärna med och hjälper till. Det handlar om att sätta press på alla, framför allt lagstiftare. Nu måste vi införa ett maskeringsförbud.

ANNONS