Oklart om Sundström spelar

Spelar – spelar inte? Det är frågan gällande Johan Sundström, Frölundas poängmässigt viktigaste spelare.

ANNONS
|

Svar ges efter tisdagens värmning, då avgörs om Frölundas nyckelspelare kan vara med mot Malmö eller inte.

Skadan, som går under benämningen lårkaka, ådrog han sig i finalmatchen mot Sparta Prag.

- När jag tittat på situationen efteråt kommer jag fram till att den kan sättas upp på oturskontot, säger Johan Sundström och fortsätter:

- Jag sträcker mig och försöker hoppa över en spelare, samtidigt som kommer ytterligare en. Jag hann inte undan utan fick en rejäl smäll på benet. Det gjorde riktigt ont och jag var tvungen att lämna isen trots att det var det sista jag ville. Efter matchen kom killen som smällde in i mig och bad om ursäkt, det tycker jag var bra gjort, säger han.

ANNONS

På britsen i omklädningsrummet låg Johan Sundström och följde finaldramat på tv:n samtidigt som han behandlades för skadan.

- När jag hörde det enorma jublet förstod jag att vi måste ha gjort mål. Men eftersom sändningen var fördröjd på tv:n visste jag inte riktigt… Det var bara att rycka åt sig ett par kryckor och hoppa ut till killarna. Mitt i bedrövelsen var det fantastiskt att uppleva finalsegern med laget inför våra supportrar.

Dessvärre innebar skadan att Sundström tvingades tacka nej till Tre Kronor och Sweden Hockey Games.

- Det är klart att det var en besvikelse med Scandinavium, hemmaplan och allt det där. Men vissa saker är svåra att gör något åt, det är bara att tugga i sig och gå vidare.

Positivt är att frölundastjärnans rehabträning gått framåt snabbt. Om det räcker så långt att han kan spela mot Malmö återstår att se.

- Vi får se hur det känns, med tanke på väntande slutspel riskerar jag ingenting, säger Johan Sundström.

ANNONS