Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Nytt bottennapp av Frölunda i Örebro

Det är nåt speciellt med Frölunda på besök i Behrn Arena. Det är mot Örebro som föreningen gör sina sämsta insatser. 1–7 i fjol, 3–5 i år. Avgörande målet kom efter domarmiss – då Örebros sjätte spelare satte pucken ...
– Det är klart att det stör. Jag är också frustrerad. Jag vill vinna allt vi ställer upp i, säger coachen Roger Rönnberg.

2019 så svarade Frölunda för en av säsongens allra sämsta insatser i Behrn Arena. Den gången krossade Örebro gästerna från Göteborg med 7–1.

Det är inte lika illa den här kvällen, men det började allt annat än förtroendeingivande. 2–0 efter utspelning i den första perioden – med ett hemmalag som var hetare, desperatare, rakare, skickligare, snabbare … ja, ni kan nog lägga in alla epitet som ni vill.

Frölunda var helt enkelt inte med.

– Vi kommer inte alls upp i nivå, men måste tro på det vi gör, säger Lucas Raymond i tv-intervju med C More.

Talangen hade även en puck inne, jublade för reducering till 2–1 – men efter videogranskning dömde domarna bort målet.

Ingen såg pucken, som fastnat i det benskydd som Örebros målvakt drog in i målet.

– Ja, kan du inte se pucken så är det ju svårt att döma mål för domarna, suckar Lucas Raymond.

Strax därefter fixade Örebro 3–0 i en spelvändning efter ett farligt Frölunda-skott – och en stund senare, mitt i Frölundas press, blev det också 4–0.

Rättvist?

Nja. Det handlar snarare om effektivitet – och den har inte Frölunda för tillfället. Laget gör inte mål i powerplay, inte heller via desperation.

– Spelarna vill mycket, det ser man. Det är många som är frustrerade. Frustration skapas ju av att du vill något väldigt gärna, men får det inte. Viljan finns där. Vi jobbar med målskyttet varje dag, säger coachen Roger Rönnberg.

"Går bort oss"

Fakta är dock att Frölunda snittar under två mål per match på slutet – och det är inte en ens 50 procent av det internt uppsatta målet.

– När vi inte gör mål tappar vi tålamodet och går bort oss, analyserar Roger Rönnberg.

I tredje perioden så tog dock Max Friberg saken i egna händer – och åkte förbi fem Örebro-spelare innan han petade in en backhand till 4–1. Beslutsamt och vackert.

Målet fick upp Fribergs självförtroende – och på pass från Ryan Lasch ordnade han även 4–2.

Men när Frölunda plockade ut målvakten Niklas Rubin så slängde Örebro in sex spelare – och Mathias Bromé är den sjätte. Han sköt mål i tom kasse och domarna missade det totalt.

Med 18 sekunder kvar ordnade Joel Mustonen ett tröstmål – sedan Nicklas Lasu och Gustav Backström visat ut sig för matchen efter ett slagsmål.

CHL-möte stundar

5–3, alltså – och en ny förlust. Den tredje raka i SHL, den fjärde med CHL inräknat,

Men minns ni vad som hände förra säsongen, efter genomklappningen i Örebro?

Frölunda fick ordning på liret – vann både CHL och SM.

– Det är nästan en exakt copy paste på den säsongen så här långt. Vi får hoppas att resten av säsongen också är det, säger Roger Rönnberg – som förstås hoppas att Simon Hjalmarsson, Patrik Carlsson och Jacob Peterson är tillbaka till semifinal två mot Luleå i Coop Norrbotten Arena på tisdag kväll.

Luleå leder ju med 3–2 efter match ett.

– Det har sett ut så här ett tag. Jag är inte orolig, det får andra vara. Mitt jobb är att se att vi får ett trendbrott nu på tisdag i Luleå, säger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.