Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nytt avtal mellan Frölunda och Got Event – tre år till i Scandinavium

Frölunda HC och Got Event är överens om ett nytt hyresavtal för Scandinavium och Frölundaborg som sträcker sig tre säsonger framåt.
– En överenskommelse som gynnar bägge parter, säger klubbdirektör Christian Lechtaler i ett pressmeddelande.

Vart Frölunda ska hålla hus under 2020-talet har varit en fråga som diskuterats under en längre tid.

Efter SM-guldet 2019 gick det tioåriga hyresavtalet med Got Event ut, och sedan dess har parterna haft svårt att komma överens om en förlängning.

Det dröjde till två veckor innan höstens seriepremiär innan man kom överens – ett avtal som inte sträckte sig mer än ett år.

Det förra hyresavtalet gick ut innan sommaren, och nu har man gjort klart om ett nytt avtal som skrevs på under tisdagen och gäller till våren 2023.

Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler kommenterar det nya avtalet via ett pressmeddelande.

”Vi är glada över ett längre avtal. Vi står inför stora utmaningar och det är bra att vi har med oss Got Event och staden på den resan.”

”På grund av pandemin och de restriktioner och riktlinjer vi lever efter kommer första säsongen att bli annorlunda. Med det här avtalet har vi en överenskommelse som gynnar bägge parter. Vi skall göra bra saker tillsammans och utveckla affären”.

Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler. Bild: DANIEL STILLER
Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler. Bild: DANIEL STILLER

Utöver fortsatt spel i Scandinavium så betyder avtalet också att Frölunda fortsatt hyr och kan spela CHL-matcher i Frölundborg.

”Det känns mycket bra att vi är överens om avtalet för SHL (Scandinavium) och vi ser fram emot ett fortsatt fint och utvecklande samarbete de kommande tre åren. Vi har också ett avtal och upplägg kring spel utan publik och dessutom har vi avtalet klart för CHL i Frölundaborg”, säger Got Events vd Lotta Nibell i pressmeddelandet.

LÄS MER: Nytt avtal för Frölunda – fortsatt spel i Scandinavium

LÄS MER: Frölunda och IFK Göteborg vädjar om hyresfritt under corona

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.